Ziemas kažoku parāde Rīgas Zoodārzā

Mēdz teikt, ka nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs. Rīgas Zooloģiskā dārza iemītnieki jau kopš seniem laikiem zina šo patiesību, tādēļ rudens, un galvenokārt ziemas sezonai ir sagatavojušies laikus. Tādēļ Rīgas Zooloģiskais dārzs pavisam droši izsludina Ziemas kažoku parādi, aicinot jau šajā nedēļas nogalē apciemot greznos un siltos ziemas tērpus uzvilkušos dzīvniekus.

Pie jaunākās ziemas sezonas modes tendences piedzīvojušo zoodārza iemītnieku voljēriem izvietoti informatīvi izglītojoši fotostāsti, kuros uzskatāmi var salīdzināt dzīvo radību vasaras un ziemas ietērpus. Ziemas kažoku parādi var baudīt ik dienas no plkst. 10.00 līdz 17.00 (kases atvērtas līdz plkst. 16.00).

Visiespaidīgākās pārmaiņas šķiet piedzīvojis kamielis, kura ādu vasarā sedza visai neliela vilniņa. Savukārt tagad šis dzīvnieks var lepoties ar biezu kažoku, kas uz dažām ķermeņa daļām sasniedz pat pāris desmitus centimetru garumu, tādejādi padarot tuksneša kuģi augumā būtiski lielāku. Pinkainākas un pelēcīgākas kļuvušas Ungārijas stepju govis, kalnu kazas un aitas, baltpurna brieži, kiangi un Prževaļska zirgi. Vasarā tumši melnbrūnais ziemeļbriedis nu ir “nosirmojis” un kļuvis gaiši pelēcīgs, lai sniegā to būtu grūtāk ieraudzīt. Arī šo dzīvnieku kažoks ir kļuvis krietni biezāks un siltumu tik labi izolējošs, ka infrasarkanajās kamerās ziemeļbriedis redzams pārsvarā zilganās krāsās – tātad ar izcilu termoizolāciju. Lūšu saimes pārstāvji, tostarp mazā delvere Dora, izaudzējuši biezākus, pelēcīgus kažokus zaudējot brūnās krāsas toņus, jo šādi tērptiem dzīvniekiem vieglāk noslēpties pelēcīgajā meža ainavā.

Pilnīgi pretēji, intensīvi oranžsārti kļuvuši sārtie pelikāni, kuri pēc āra voljērā pavadītās vasaras uzskata, ka ir sācies pavasaris, riesta sezona un laiks iekštelpu ekspozīcijā  vīkšāties uz ligzdu būvēšanu un perēšanu.

Savukārt iekštelpu ekspozīcijās dzīve rit ierastajā ritmā – tur ir silti un omulīgi. Tādēļ arī zoodārza apmeklētājiem ir lieliska iespēja sasildīt nosalušos degunus un pirkstus Flamingu mājā, Lauku sētā, Nīlzirgu mājā, Akvārijā, Terārijā, Žirafu mājā un Tropu mājā, vienlaikus iepazīt šo ēku ekspozīciju pārstāvjus. Tāpēc Zooloģiskā dārza iemītnieki aicina nākt ciemos, apģērbjoties atbilstoši laika apstākļiem. Tad apmeklējums būs patīkams un sagādās daudz jauku brīžu! Dažādām ierosmēm noderēs mūsu izstrādātie ceļveži (https://rigazoo.lv/lv/apmekletajiem/tematiskie-marsruti ), savukārt Zoodārza aktuālie novembra notikumi apkopoti šeit: https://rigazoo.lv/lv/jaunumi/pasakumi/novembris-rigas-zoodarza-17 .

Laipni aicināti ciemos uz Ziemas kažoku parādi!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar