“Ziedot.lv” vadītāju Rūtu Dimantu izvirza Eiropas Pilsoņa balvai 2015

Latvijas delegācijas deputāti ETP grupā vienbalsīgi ir vienojušies prestižajai Eiropas Pilsoņu balvai nominēt Ziedot.lv vadītāju Rūtu Dimantu, kura ar savu degsmi palīdzēt līdzcilvēkiem vairāk nekā desmit gadu garumā, ir veicinājusi atbalstošas, vienotas un iecietīgas Latvijas sabiedrības veidošanos. Kopš 2003. gada Rūta Dimanta vada labdarības organizāciju, kas patlaban kļuvusi par lielāko un uzticamāko ziedošanas interneta portālu, kā arī viedokļu līderi labdarības jomā Latvijā. Ar savu godprātīgo un atklāto darbu, organizācija tiešā veidā ir veicinājusi solidaritātes un vienotības sajūtu sabiedrībā.

Organizācija atbalsta arī dažādus izglītības, vēstures un kultūras projektus. Šobrīd, sekojot līdzi ģeopolitiskajai situācijai reģionā, Ziedot.lv ir aicinājusi Latvijas iedzīvotājus atsaukties Ukrainas lūgumam pēc palīdzības un ziedot Ukrainā ievainoto civiliedzīvotāju un militārpersonu ārstēšanai un rehabilitācijai Latvijas ārstniecības iestādēs. Savukārt Latvijas ārstiem tiek nodrošināta iespēja doties uz Ukrainas slimnīcām un palīdzēt smagi ievainoto ārstēšanā.

Šādu balvu Eiropas Parlaments piešķir jau kopš 2008. gada. Tā simbolizē pilsoņa, grupas vai apvienības izcilos sasniegumus Eiropas Savienības vērtību veicināšanas procesā. Tie var būt gan projekti pilsoņu savstarpējās integrācijas veicināšanā, gan ikdienas darbības, ar ko tiek skaidri paustas un godātas Eiropas Savienības Pamattiesību hartā paustās vērtības, tajā skaitā sociālās un cilvēktiesību vērtības.

2014. gadā balvu ieguva Biruta Eglīte, kas jau 10 gadus vada Lauku bibliotēku atbalsta biedrību, rūpējoties par novadu cilvēku iespēju iegūt aktuālāko informāciju par norisēm Eiropas Savienībā un Latvijā, kā arī sniedzot iespēju diskutēt ar valdības pārstāvjiem un politikas veidotājiem. Agrāk šo balvu ieguvusi arī Latvijas Lauku sieviešu apvienības vadītāja Rasma Freimane.

Balvu piešķir Eiropas Pilsoņu balvas komiteja. Šajā komitejā darbojas Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs, četri EP priekšsēdētāja viceprezidenti, divi bijušie EP priekšsēdētāji. Balvas tiek pasniegtas publiskās ceremonijās ES dalībvalstīs, bet pēc tam visi laureāti apmeklē centrālo pasākumu Eiropas Parlamentā Briselē.

Foto: svetdienasrits.lv

TOP Komentāri

avatar