Vita Anda Tērauda: jāveicina iedzīvotāju līdzdalība Eiropas nākotnes veidošanā

“Diskusijas par Eiropas nākotni ir jāturpina, un jāveicina iedzīvotāju līdzdalība Eiropas nākotnes veidošanā. Konference par Eiropas nākotni ir pierādījusi, ka eiropiešiem rūp Eiropas nākotne,” pēc sēdes, piektdien, 18.februārī, akcentēja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, aicinot turpināt aizsāktās diskusijas arī pēc Konferences noslēguma, taču jau citā formātā.

Deputāti sēdē apstiprināja Ārlietu ministrijas sagatavoto nacionālo pozīciju Eiropas Savienības Vispārējo lietu padomei. Tajā Francijas prezidentūra informēs arī par Konferences par Eiropas nākotni norisi un noslēgumu. 

Pieņemot lēmumus, Eiropas Parlamentam, Eiropas Savienības Padomei un Eiropas Komisijai ir jāņem vērā Konferencē paustie iedzīvotāju viedokļi, un, neskatoties uz izaicinājumiem, jārod iespējas iedzīvotāju priekšlikumu īstenošanai, sprieda deputāti, uzsverot nepieciešamību ievērot visu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņu intereses.

Deputāti rosināja Eiropas Savienības līmenī turpināt darbu ar konferences gaitā apkopoto informāciju arī pēc Konferences par Eiropas nākotni noslēguma, iesaistoties dažādu līmeņu diskusijās par Eiropas nākotni un Eiropas stiprināšanu. 

Nākamā Konferences par Eiropas nākotni plenārsēde paredzēta šā gada martā. Tajā tiks prezentētas Eiropas pilsoņu idejas par Eiropas Savienību pasaulē, sociālo taisnīgumu un nodarbinātību, digitālo pārkārtošanos, migrācijas jautājumiem, ekonomikas stiprināšanu, kā arī izglītību, kultūru, jaunatni un sportu. 

Latviju šajā konferencē pārstāv Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Eiropas lietu komisijas sekretārs Igors Pimenovs un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Anda Čakša. Deputāti konferences ietvaros padziļināti strādā darba grupās, kas skar digitālās pārkārtošanās, ārlietu, izglītības, kultūras, jaunatnes un sporta, kā arī veselības jautājumus.

Konferences par Eiropas nākotni noslēgums plānots šā gada 9.maijā, Strasbūrā, Francijā.

TOP Komentāri

avatar