Visas vasaras garumā norisināsies Slīteres Ceļotāju dienas

Jau otro gadu  Dabas aizsardzības pārvaldes (turpmāk – Pārvalde)  un Dundagas novada pašvaldības rīkotās Slīteres Nacionālā parka Ceļotāju dienas norisināsies neierastā formātā un vienas dienas pasākuma vietā Slītere ceļotājus gaidīs visas vasaras garumā. 

Sākot ar 26.jūniju reizi divās nedēļās Pārvalde piedāvās dabas izziņas pārgājienus Slīteres Nacionālajā parkā un tā apkārtnē.  Lai ievērotu drošības nosacījumus un izvairītos no lielām cilvēku grupām, dalībnieku skaits ir ierobežots un dalība pārgājienos jāpiesaka savlaicīgi! 

Jau pāris dienas pēc vasaras saulgriežiem – 26. jūnijā – Dabas aizsardzības pārvalde aicina uz pārgājienu no Mazirbes uz Sīkragu zinošā un atraktīvā dabas eksperta Viļņa Skujas vadībā. Pārgājiena dalībniekiem būs iespēja iepazīt vienu no neparastākajām vietām Slīteres Nacionālajā parkā – kangaru un vigu ainavu kā arī apmeklēt “Jaunkalniņu” mājvietu, kur kādreiz notika Sīkraga – Mazirbes kora kopmēģinājumi.

Šajā pašā dienā norisināsies tauriņu vērošanas pārgājiens Vīdalē biologa un ornitologa Ritvara Rekmaņa vadībā, bet vakarpusē Ritvars Rekmanis vadīs putnu vērošanas nakts pārgājienu Dundagā.

Putnus vērot varēs arī svētdien, 27. jūnijā pašā rīta agrumā, kad ornitologs Ritvars Rekmanis vedīs putnu vērošanas pārgājienā Kolkā.

Vēl jūlijā Slīteres Nacionālais parks gaida uz šādiem pasākumiem:

  • 10.jūlijs: kalni, gravas un akmeņi Vīdales apkārtnē. Ģeologa Daiņa Ozola vadībā varēs izzināt Vīdales ģeoloģiju – zemes reljefu, dzīļu slāņus, minerāļus un iežus.
  • 24. jūlijs: Pasākums “Kur kukaiņi ar Dižjūru satiekas?”. Ar izzinošām aktivitātēm pārgājiena dalībnieki no Mazirbes Pitraga virzienā un atpakaļ tiks iepazīstināti ar kukaiņiem un citiem sauszemes un piejūras bezmugurkaulniekiem Voldemāra Spuņģa vadībā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar