Vīrietis 2,53 promiļu reibumā bez autovadītāja tiesībām ietriecas policijas auto

Ceturtdien, 29.aprīlī, RPP Ziemeļu pārvaldes darbinieki uz policijas telpām no Kundziņsalas veda kādu pārmēru iereibušu kungu, kurš bija aizmidzis uz ielas, taču netālu no galamērķa policijas busiņā pēkšņi ietriecās “Mercedes-Benz” automašīna. Sadursme notika brīdī, “Mercedes-Benz” vadītājs, braucot pagriezienā, iebrauca pretējā braukšanas joslā, taču, ņemot vērā, ka ātrums nebija liels, arī sadursme nebija pārāk spēcīga.

Uz notikuma vietu nekavējoties tika izsaukti mediķi, lai pārbaudītu aizturētā un negadījumā iesaistīto veselību. Tāpat tika izsaukta Valsts policijas Ceļu policija.

Mirkli vēlāk uzsākot sarunu ar “Mercedes-Benz” vadītājs, kārtības sargs noskaidroja, ka vīrietis nav ieguvis tiesības piedalīties ceļu satiksmē. Tāpat no autovadītāja bija jūtama spēcīga alkohola smaka, lai gan vadītājs teicās izdzēris vien “divus aliņus”.

Kamēr tika skaidroti visi notikušā apstākļi un, kad mediķi bija apstiprinājuši, ka iepriekš aizturētajam policijas pasažierim viss ir kārtībā, kārtības sargi nolēma kungu no Kundziņsalas nogādāt mājās, savukārt 38 gadus vecais sadursmes izraisītājs tika aizturēts.

Vēlāk Ceļu policijas darbinieki noskaidroja, ka stāsts par diviem aliņiem neesot bijis patiess, jo autovadītāja izelpā tika konstatētas 2,53 promiles reibuma.

Par automašīnas vadīšanu reibumā bez tiesībām ir kriminālatbildība un maksimālais sods ir brīvības atņemšana līdz vienam gadam kā arī liegums iegūt autovadītājas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Taču šajā gadījumā notikuma beigās viens no policistiem sajuta sāpes mugurā, tādēļ devās uz pārbaudīties uz slimnīcu. Ja izrādīsies, ka policists sadursmes dēļ guvis traumu, tad sekas dzērušajam vadītājam būs smagākas.

Video: RPP

TOP Komentāri

avatar