Vīrieši aplaupījuši tirgus pārdevēju

     15. maijā pie kādas pārdevējas Purvciema tirgū pienāca divi nepazīstami vīrieši un pieprasīja, lai viņa nopērk viņu personīgās mantas tālākai realizēšanai. Sieviete šo prasību pildīt atteicās, pēc kā vīrieši viņu pagrūda, paķēra naudu un aizbēga.

     Policisti uzsāka abu likumpārkāpēju meklēšanu. 18. maijā, Rīgas Teikas iecirkņa kriminālpolicisti abus 1981. un 1985. gadā dzimušos aizdomās turamos aizturēja. Likumsargi noskaidroja, ka viens no viņiem ir meklēšanā arī par mobilā telefona piesavināšanos. Šis noziegums izdarīts 17. maijā Purvciemā.

    Abi aizturētie jau iepriekš vārākas reizes sodīti par mantiska rakstura noziegumiem.

     Saistībā ar 15. maijā izdarīto noziegumu uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Aizturētajam, kurš piesavinājies mobilo telefonu, likumā noteiktajā kārtībā būs jāatbild arī par šo noziegumu.

     Valsts policija lūdz aplūkot abus attēlā redzamos vīriešus un atsaukties cilvēkus, kuri ir cietuši no viņu nelikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuru 110, 67090900 vai 67090922.

 

Sagatavoja:

Gita Gžibovska

Valsts policijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas

Vecākā speciāliste

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar