Viedais birojs: tehnoloģiju tendences ērtākam darbam

Dažādu digitālo rīku ieviešana gan privātajā, gan profesionālajā dzīvē arvien vairāk maina veidu, kā tiek veikti dažādi ikdienas un darba uzdevumi. Hibrīdajam darba modelim – kad darbs tiek veikts gan attālināti, gan birojā – kļūstot arvien populārākam, dažādas novecojušas tehnoloģijas tiek nomainītas uz jaunākām un inovatīvākām, lai uzlabotu darba kvalitāti un efektivitāti. Darba modelim mainoties, arī darbinieki sagaida, ka darba vieta un tās aprīkojums būs moderns un ērti lietojams, tāpēc uzņēmumiem ir jāseko līdzi tehnoloģiju “modes” tendencēm. Par jaunumiem un tendencēm viedā biroja aprīkojumā stāsta tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperts.

Pamatu pamats – ātrs internets

Šis mūsdienās vairs nav jaunums, it sevišķi apzinoties, ka Latvijā ir viens no ātrākajiem un brīvāk pieejamajiem internetiem pasaulē, taču biroja telpās, it sevišķi, ir jānodrošina spēcīgs interneta savienojums.

“Katrā birojā vajadzētu pārliecināties par interneta ātrumu īpašos noslodzes brīžos, kā, piemēram, kad vairāki darbinieki ir pieslēgušies video konferencei vai tiek lejupielādēts apjomīgs failu daudzums. Šādās situācijās ne tikai ir vajadzīgs labs bezvadu interneta savienojums, bet var noderēt arī vairāki piekļuves punkti ar signāla pastiprinātājiem dažādos biroja stūros un telpās, lai pārklājums būtu vienmērīgs un nerastos pārrāvumi, pārvietojoties pa biroja telpām. Bezvadu internets būs īpaši nepieciešams, ja plānots ieviest jaunās biroja tehnoloģijas vai lietu interneta risinājumus (Internet of Things),” skaidro Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

Darba uzdevumiem pielāgotas ierīces

Novecojuši stacionārie datori un biroja tehnika, kas ne vienmēr ir ērti savienojamas viena ar otru, vairs nevar nodrošināt raitu darba uzdevumu izpildi – it sevišķi hibrīda darba režīmā. Kaut gan klēpjdatori ir jau labu laiku plaši izmantota un zināma ierīce, joprojām ir uzņēmumi, kas izmanto stacionāros datorus, tādējādi ierobežojot darbinieku iespējas strādāt attālināti. Ņemot vērā hibrīdā darba režīma tendences, arvien vairāk uzņēmumu pievērš uzmanību darba aprīkojumam un meklē labākus risinājumus, kā apvienot darbinieku vēlmes darbam birojā un attālināti.

“Meklējot jaunākus tehnoloģiskos risinājumus, jāņem vērā, ka aprīkojumam ir jābūt viegli savstarpēji savienojamam, tāpēc, izstrādājot jaunās viedās biroja ierīces, Huawei savā Smart Office biroja ierīču risinājumā pievērsa uzmanību biežākajiem mūsdienu biroja darbu scenārijiem un integrēja tehnoloģijas vieglākai datu pārnesei, savienojamībai un ierīču koplietošanai. Piemēram, MateBook D series būs ērti lietojams gan atrodoties ceļā, gan birojā, savienojot ar papildu ekrānu plašākai darba virsmai,” stāsta eksperts.

Domājot par aprīkojumu, vērts iegādāties ierīces, kas ir no viena ražotāja, tādējādi tās ērtāk savstarpēji savienojot dažādiem ikdienas darbiem, piemēram, lai izdrukātu dokumentus vai novadītu video konferenci.

Viedāks birojs

Lietu internets jau ir labi zināma tendence, runājot par viedo māju risinājumiem, piemēram, apkures vai apgaismojuma regulēšana attālināti ar viedtālruni. Tā kā šie risinājumi ir kļuvuši ļoti pieprasīti mājokļa īpašnieku ērtībām, arvien vairāk tādi tiek ieviesti arī birojiem.

“Gaismas un elektrības padeves sensori, kas ļauj samazināt elektrības patēriņu, kā arī apkures attālināta regulēšana, ļauj sagatavot telpas jau laicīgi darbinieku uzņemšanai. Šādu ikdienas mazo uzdevumu atvieglošana un pārvaldība ļauj nodrošināt darbiniekiem ērtu vidi un optimizēt enerģijas patēriņu brīžos, kad birojā neviens nav. Šis noteikti ir tikai lietu interneta sākums un pavisam tuvā nākotnē varam gaidīt arvien vairāk darba vidi un darbinieku efektivitāti uzlabojošus risinājumus,” skaidro M. Tillers.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar