Valsts prezidents: otrai svešvalodai skolās jābūt kādai no ES oficiālajām valodām

3. februārī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci, lai apspriestu skolu tīkla reorganizāciju Daugavpilī, plašāku Eiropas Savienības (ES) valodu apgūšanu Latvijas skolās, kā arī aktuālo situāciju ar Covid-19 saslimstību skolās.

Pārrunājot aktuālos jautājumus saistībā Covid-19 testēšanu izglītības iestādēs un kvalitatīva izglītības procesa nodrošināšanu klātienē, Valsts prezidents uzsvēra: “Pēc iespējas ātrāk jāuzlabo testēšanas process skolās, lai skolēni var kvalitatīvi – tas nozīmē klātienē – mācīties.” A. Muižniece norādīja, ka jautājums ir cieši saistīts ar kontaktpersonas statusa definīciju, ko valdība ir uzdevusi atrisināt Operatīvās vadības grupai, kā arī situāciju ar testu pieejamību.

Valsts prezidents un izglītības un zinātnes ministre pārrunāja arī E. Levita virzīto priekšlikumu, ka otrajai svešvalodai, ko bērni apgūst skolās, ir jābūt kādai no ES oficiālajām valodām. “Latvija atrodas Eiropas Savienībā, mēs piederam Eiropas kultūrtelpai, un ES vērtības ir mūsu vērtības. Tam jāatspoguļojas mācību programmā,” skaidroja E. Levits. A. Muižniece ir atbalstījusi Valsts prezidenta iniciatīvu, piebilstot, ka šī mērķa īstenošana ir cieši saistīta ar kvalificētu mācībspēku sagatavošanu.

E. Levits un A. Muižniece apsprieda arī aizsākto skolu tīkla reorganizāciju Daugavpilī. Valsts prezidents uzsvēra, ka Daugavpilī ir jāstiprina latviska vide, un latviskas skolas un bērnudārzi to var sekmēt. Izglītības un zinātnes ministre sarunā atzina: “Daugavpilī vairāk nekā jebkurā citā Latvijas pilsētā ir jādomā nevis par to, kā stiprināt mazākumtautību skolas, bet gan kā tās integrēt latviskajā vidē. Sagaidu, ka Daugavpils tuvākajās nedēļās sagatavos plānu ne tikai par izglītības iestāžu reorganizāciju, bet gan latviskās vides nostiprināšanu.”

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

2

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
1 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
2 Komentāru autori
SsunāMurey Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Murey
Viesis
Murey

Ideāli LV Jaunietim būtu zināt labi vismaz LV, EN, RU. Atteikties no iespējas skolā apgūt RU ir urrāpatriotisma diktēts neprāts. Būs priekšrocības RU jauniešiem, kuri zinās visas trīs valodas.

Ssunā
Viesis
Ssunā

Damn nu tu gan laikam esi tas kurš izglābs mūsu tautu, tik gudrs un tā, pilnīgi zicelīti tavu prasās pagaršot