Valsts policijas amatpersonas ar dienesta suni Yaro Talsos konstatē apreibinošās vielas

Valsts policijas amatpersonas ar dienesta suni Yaro Talsos, kāda vīrieša dzīvesvietā konstatēja apreibinošās vielas. Kopumā kratīšanas laikā izņemtas vairākas tabletes un papīra vīstokļi. Vīrietis aizturēts un likumsargi turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā. 

Oktobra beigās Valsts policija Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ar Valsts policijas Kinologu nodaļas Kurzemes grupas inspektoriem un dienesta suni Yaro Talsos, kādā dzīvoklī konstatēja apreibinošās vielas. Veicot kratīšanu talsinieka dzīvesvietā, Valsts policijas dienesta suns Yaro norādīja uz 12 papīra vīstokļiem ar zaļganbrūnas  krāsas augu izcelsmes masu. Vīstokļi atradās drēbju skapī – kastēs. 

Savukārt Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki konstatēja vairākas tabletes. Viss dzīvoklī konstatētais nogādāts ekspertīzes veikšanai, savukārt par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Likumsargi uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā. Vīrietim kriminālprocesā ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar