Valsts policija Kuldīgā atsavina narkotiskās vielas

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas vienā dienā divās dažādās pilsētas vietās atrada un izņēma vairākas narkotiskās un psihotropās vielas. 

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma  256.panta 1.daļas  par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Tā ietvaros 30.jūlijā kādā privātīpašumā Kuldīgas pilsētas teritorijā tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras laikā tika izņemti marihuānas stādi, kuru kopējais svars bija 2284,98 grami. Policija ir noskaidrojusi aizdomās turēto personu, kurai par šādu pārkāpumu draud sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Tajā pašā dienā Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu. Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, policijas darbinieki Kuldīgas pilsētā veica kratīšanu kāda vīrieša dzīvesvietā, kur atrada un izņēma žāvētus magoņu salmus, nežāvētus magoņu salmus, magoņu uzlējuma ekstraktu, izžāvēta marihuānu un 6 gabalus “Tramadola” tabletes. Lai precizētu izņemto vielu sastāvu, tās nodotas ekspertīžu veikšanai. Ja tiesa atzīs personu par vainīgu, tad par šādu pārkāpumu viņu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar