Valsts policija atsavinājusi 625 litrus nelegālā spirta un 13340 cigarešu

Kopā astoņu kratīšanu laikā dažādās vietās, kur mēdz uzturēties aizturētie, policisti atsavināja 625 litrus nelegālā alkohola un 13340 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess.

Valsts policija bija ieguvusi informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, saistīts ar akcīzes preču nelikumīgu apriti. Pārbaudot saņemto informāciju, 4. oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersonas aizdomās turēto aizturēja brīdī, kad viņš mežā Imantā kādai sievietei pārdeva 25 litrus nelegālā spirta.

Policisti gan 1967. gadā dzimušo tirgoni, gan viņa 1969. gadā dzimušo klienti aizturēja. Jāpiebilst, ka viņi abi jau iepriekš sodīti par noziegumiem, kas saistīti ar akcīzes preču nelikumīgu apriti.

Šajā pašā dienā policisti minēto personu dzīvesvietās un pie tām esošajās palīgtelpās veica astoņas kratīšanas. To laikā garāžās tika atrasts vēl vairāk nelegālo preču. Kopā policisti atsavināja 625 litrus nelegālā spirta un 13340 cigarešu, no kurām daļa bija ar Baltkrievijas akcīzes markām, bet pārējās – bez akcīzes markām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta trešās daļas – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abi aizturētie šobrīd atrodas izolatorā.

Valsts policija aicina iedzīvotājus aktīvi ziņot par noziegumiem, kas saistīti ar nelegālo akcīzes preču apriti. Ātri un ērti informēt policiju iespējams, izmantojot Iekšlietu ministrijas interaktīvo pakalpojumu “Informācija par nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām.”

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar