Valkā vāc parakstus par Valgas slimnīcas dzemdību nodaļas saglabāšanu

Igaunijas Slimokase plāno likvidēt Valgas slimnīcas dzemdību nodaļu.

Šobrīd arī Valkā ir sākusies parakstu vākšana par Valgas slimnīcas dzemdību nodaļas saglabāšanu. Parakstīties var Valkas novada domē, Beverīnas ielā 3 un rotaļu un attīstības centrā “Mana kabatiņa”, Semināra ielā 27.

Valgā iespējams parakstīties iepirkšanās centra „Siilikeskus” (Kuperjanovi ielā 3) veikalā „Glitter Kingipood”, Alko1000 Market kasē, Fresh Buffe (Valgas stacijā) un Tiinas Jaunrades namā (Tiina Loomemaja, Lai ielā 19).

“Pa Valgas pilsētas ielām staigā arī jaunās māmiņas ar bērniem ratiņos, piedāvājot iespēju parakstīties”, stāsta Latvijas – Igaunijas institūta direktore Mārīte Uibo.
Parakstu vākšanas akcija ilgst līdz 26. martam. Vajadzīgs būs personas kods, vērā tiks ņemti arī Latvijas Republikas personas kodi.

Petīciju vidē internetā https://www.petitsioon.com/…/valga_sunnitusosakon…/start/690 šobrīd ir savākti jau vairāk nekā 750 paraksti.

Sestdien, 24. martā, Valgā notiks publiskā akcija pret Valgas slimnīcas dzemdību nodaļas slēgšanu. Pulcēšanās sāksies plkst. 10 pie Valgas slimnīcas. Aicināti visi, lai palīdzētu vākt parakstus par dzemdību nodaļas saglabāšanu.

Informāciju sagatavoja:

Zane Brūvere Kvēpa

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Valkas novada dome

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar