Vairums Latvijas iedzīvotāju neatbalsta zvēraudzēšanu

Aptaujas rezultāti parāda, ka vairāk nekā pusei jeb 65% respondentu dzīvnieku audzēšana un nogalināšana kažokādu ieguvei nav pieņemama. Dzīvnieku audzēšanu un nogalināšanu kažokādu ieguvei par pilnībā nepieņemamu atzina 33% respondentu un par drīzāk nepieņemamu 32%. Savukārt dzīvnieku audzēšanu un nogalināšanu kažokādu ieguvei par drīzāk pieņemamu uzskata 25% respondentu, bet par pilnībā pieņemamu – tikai 10% respondentu.

Biedrības “Dzīvnieku brīvība” valdes priekšsēdētājs Aivars Andersons: “Pretēji iepriekš izskanējušajai informācijai no Latvijas zvēraudzētāju asociācijas puses Latvijas sabiedrības attieksme pret zvēraudzēšanu ir izteikti noraidoša. Šī pētījuma rezultāti apliecina, ka Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi dzīvnieku aizsardzības jautājumi. Arī citās Eiropas valstīs veiktie sabiedriskās domas pētījumi parāda ļoti līdzīgus rezultātus – pret zvēraudzēšanu iestājas lielākā Eiropas sabiedrības daļa.”

 

2015. gada februārī kompānija “SolidData” veica sabiedriskās domas pētījumu par dzīvnieku aizsardzību un kažokādu ieguvi. Pētījuma mērķis bija noskaidrot, cik pieņemama Latvijas iedzīvotājiem ir dzīvnieku audzēšana kažokādu ieguvei. Pētījumā tika aptaujāti 1007 respondenti vecumā no 18 līdz 64 gadiem, kas dzīvo Latvijā – gan pilsētās, gan lauku reģionos.

 

Šobrīd Saeimā tiek skatīta vairāk nekā 11 000 Latvijas iedzīvotāju parakstītā un 10 Latvijas lielāko vides aizsardzības un dzīvnieku aizsardzības organizāciju virzītā sabiedriskā iniciatīva “Par kažokzvēru aizsardzību”, kas pieprasa kažokzvēru audzēšanas aizliegumu Latvijā.

 

Pētījumu “Par dzīvnieku aizsardzību un kažokādu ieguvi” un pētījumā iegūto datu analīzi veica kompānija “SolidData”, kas specializējas kvantitatīvo pētījumu veikšanā un darbojas saskaņā ar industrijas vadošo pētījumu asociāciju (ESOMAR un MRS) kvalitātes un datu aizsardzības principiem.

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar