Būt vai nebūt Valgas slimnīcas dzemdību nodaļai

Kā ziņots iepriekš, Igaunijas Slimokase plāno likvidēt Valgas slimnīcas dzemdību nodaļu.

Vakar noslēdzās parakstu vākšana par Valgas slimnīcas dzemdību nodaļas saglabāšanu. Parakstīties varēja gan Valkas novada domē, Beverīnas ielā 3, gan rotaļu un attīstības centrā “Mana kabatiņa”, Semināra ielā 27. Dažu dienu laikā Latvijas pusē tika savākti vairāki simti parakstu. Valcēnieši un iedzīvotāji pagastos paši uzņēmās iniciatīvu un vāca parakstus. Iniciatīvu parakstīja arī režisors Viesturs Kairišs.

Igaunijas pusē dažu dienu laikā savākti vairāk nekā divi tūkstoši parakstu, arī interneta vidē petīciju ir parakstījuši vairāk nekā tūkstotis iedzīvotāju gan Igaunijas, gan Latvijas pusē.

Paraksti šodien tiks nogādāti Tallinā, parlamenta spīkeram Eiki Nestoram.

“Visas Valgas slimnīcas dzemdību nodaļas vecmātes ir kompetenti speciālisti ar lielu darba stāžu – divdesmit gadi un vairāk. Mums ir pieredze arī darbā privātajās klīnikās. Ārsti dežurē slimnīcās visā Igaunijā. Mēs zinām, kā rūpēties par mūsu pacientiem, mēs protam redzēt vienu soli uz priekšu, mēs neriskējam ar cilvēku dzīvībām”, saka Daina Kaska, Valgas slimnīcas vecmāte, ar 22 gadu pieredzi, kura pieņēmusi dzemdības arī daudzām latvietēm. “Diemžēl liekas, ka tas nav svarīgi, ka tikai cipariem ir nozīme. Sirds sāp par Valgas slimnīcas dzemdību nodaļas likteni”.

24.martā plkst.10 Valgā notika publiska akcija pret Valgas slimnīcas dzemdību nodaļas slēgšanu. Tajā piedalījās arī Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. Valgas slimnīcā nākuši pasaulē domes vadītāja abi jaunākie bērni.

“Valkas un Valgas gadījumā vajadzēja būt īpašam regulējumam, ka šis pakalpojums ir tepat pie mājām. Šī kapeiku vai centu skaitīšana ir uz iedzīvotāju rēķina. Gribas atbalstīt arī igauņu draugus, viņiem ir vēl trakāk, jo tuvākā dzemdību nodaļa tagad ir vairāk nekā 90 kilometru attālumā,” protesta laikā norādīja Krauklis.

Nākamā publiskā akcija par Valgas slimnīcas dzemdību nodaļas saglabāšanu notiks otrdien, 10. aprīlī, plkst 10.30. Tajā dienā notiks slimnīcas padomes sēde, kur tiks apspriests sāpīgais jautājums – būt vai nebūt Valgas slimnīcas dzemdību nodaļai.

Foto: publicitātes

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
Davidkag Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
osamu
Viesis
osamu

Is there anybody who believes him that the Democrats are to blame for the DACA situation? They have no power at all. He created the DACA situation with a stroke of the pen and can eliminate the problem with a stroke of the pen. We should build a wall around Trump. Non-transparent, please. No solar panels because it should be in a dark basement. Build it with a dome on top so he can”t climb out. I hear that Trumps are good climbers. Report this comment as spam or abuse

Davidkag
Viesis
Davidkag

stromectol tablet 3 mg stromectol tablets – ivermectin over the counter canada