Vāc parakstus Dzemdību nodaļas saglabāšanai

Sabiedrības iniciatīvu portālā “Manabalss.lv” uzsākta parakstu vākšana par Dzemdību nodaļas saglabāšanu slimnīcās Kuldīgā un Dobelē.

Iniciatīvas pārstāvis Sandis Miļauskis paudis: “Jaunās māmiņas ātrāk nokļūtu slimnīcā, veicinātu demogrāfisko stāvokli Latvijā, piemēram, no Saldus tuvākā Dzemdību nodaļa ir vairāk nekā 50 km attālumā (pēc 2021. gada, kā plāno Veselības ministrija, būs vairāk nekā 90 km), un ātrās palīdzības mediķiem, gadījumā, ka grūtniecei sākas asiņošana, būtu iespējams ātrāk nogādāt stacionārā, kur ir Dzemdību ginekoloģijas nodaļa.”

Viņaprāt Saeimas deputātiem vajadzētu mazāk naudu tērēt citur, bet vairāk domāt par iedzīvotāju labklājību un ieguldīt Latvijas medicīnā, bet. Tas veicinātu demogrāfisko stāvokli.

Kā ziņots, pašlaik notiek darbs pie slimnīcu līmeņu pārskatīšanas un tiek izvērtēts, cik lielā mērā Latvijas slimnīcas nodrošina pakalpojumus, kurus tās uzņēmušās, un vai tajās kādu pakalpojumu sniegšana būtu optimizējama.

Parakstīties iespējams: https://manabalss.lv/nelikvidesim-slimnicas/show?locale=lv&fbclid=IwAR1zMWAilPNCj1BRqnWB7QR6Jy7TPk93_jF-HHdgH23gMiN8mtbNS10mRNY

TOP Komentāri

avatar