Uzsākta mācību iestāžu aprīkošana ar bezmaksas WiFi

Kopš projekta sākuma WiFi tīkls „Lattelecom-free” pieejams jau 17 izglītības iestādēs visā Latvijā. Šogad plānots atklāt bezmaksas WiFi teritoriju vēl 100 mācību iestādēs, aptverot vidusskolas, koledžas, augstskolas un citas mācību vietas.

Pirmās mācību iestādes, kur projekta laikā atklāta bezvadu interneta iespēja, ir Līvānu 1. vidusskola un Daugavpils 12. vidusskola. Lai arī bezmaksas WiFi ir salīdzinoši jauna iespēja mācību iestādēs, arvien vairāk skolēnu izmanto tā sniegtās priekšrocības. Decembra dati liecina, ka visvairāk bezmaksas WiFi unikālo lietotāju bijis Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā, Jelgavas 5. vidusskolā un Tukuma 2. vidusskolā.

Bezvadu internets ļauj skolotājam izmantot mobilo datorklasi, planšetdatorus un citas mobilās tehnoloģijas. Ar to palīdzību skolēni var informāciju izpētīt un izzināt paši, pārbaudīt savas zināšanas testos un simulācijā, norāda pedagogi. „Skolotājs var palielināt savu produktivitāti, lietojot viedtelefonu vai planšetdatoru – nofotografējot tāfeli, skolēnu darbus vai demonstrējumus, automātiski ielādējot tos “mākonī”, lai tie ir pieejami skolēniem arī vēlāk,” par bezmaksas WiFi priekšrocībām stāsta dabaszinātņu skolotājs un macibuvideo.lv autors Gatis Narvaišs.

„Mūsdienīga skola izmanto internetu, lai iemācītu skolēniem meklēt informāciju, operēt ar to. Tā ir iespēja pedagogiem pasniegt sarežģītu informāciju saistošā un digitālai paaudzei pierastā veidā,” norāda Lattelecom  Interneta un balss biznesa daļas direktors Edgars Strods, piebilstot, ka „internets nav brīnumlīdzeklis, kas aizstās tradicionālās mācību metodes, tas drīzāk ir papildu instruments progresīva un atraktīva satura pasniegšanai.”

Tīkla „Lattelecom-free” skolu projekta unikālo lietotāju skaits mācību iestādēs decembrī pārsniedzis 1400 cilvēku. Kopumā Lattelecom bezmaksas WiFi lietotāju skaits pagājušajā mēnesī sasniedzis 65 766. Plānots, ka šogad unikālo lietotāju skaits varētu pārsniegt 100 000 cilvēku.

Līdz šim Lattelecom atvēris vairāk nekā 3479 bezmaksas WiFi punktu, kuros ietilpst gan vairāk nekā 2825 publiskie Lattelecom-free bezvadu interneta punkti, gan tie, kas atklāti sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā Statoil, SEB, DNB, Nordea, Atlētika un daudziem citiem. Patlaban WiFi punktu saraksts ir pieejams www.WiFi.lv un www.1188.lv, kur atsevišķi izdalīti bezmaksas punkti. Katrs punkts sniedz tādu interneta ātrumu, kas ļaus lejupielādēt attēlus, fotoattēlus, filmas un citus failus bez ierobežojumiem. Lai lietotu Lattelecom bezmaksas WiFi internetu publiskās piekļuves vietās, lietotājam savā viedierīcē jāizvēlas „Lattelecom-free” tīkls un jāatver interneta pārlūka programma. Pēc mirkļa pārlūkprogrammā atvērsies WiFi mājas lapa ar iespēju pusstundu lietot internetu bez ierobežojumiem, pirms tam noskatoties 15 sekunžu īsu informatīvo ziņojumu. Lai atjaunotu interneta piekļuvi, lietotājam būs jāatkārto iepriekš minētās darbības. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā ikviens var vērsties pie Lattelecom servisa, sazinoties pa tālruni 177.

Foto: images.knowhow.com

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Jurčiks Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Jurčiks
Viesis
Jurčiks

Kad tad pienāks tie laiki, kad vismaz Rīgā visur būs pieejams bezmaksas nets…