Uzsāk cīņu pret nelegālo zveju Baltijas jūrā

Katru gadu tiek nozvejoti aptuveni 2 triljoni jūras dzīvnieku, un šis skaitlis tikai palielinās. Rezultātā šobrīd jau 90% lielo zivju ir pazudušas no okeāniem (salīdzinot ar zivju skaitu 50. gados). Liela loma zivju izzušanā ir tieši nelegālajai zvejai, turklāt tiek lēsts, ka nelegālā komerciālā zveja ik gadu rada 23 miljardu dolāru lielus zaudējumus.

 

Nelegālo zveju novēros ar bezpilota lidaparātiem

 

Okeānu aizsardzības organizācijas “The Black Fish” mērķis ir nelegālās pārzvejas novēršana. Lai no ostām un tirgiem iegūtu informāciju par nelegālo zveju, “The Black Fish” izmanto bezpilota lidaparātus un apmāca jebkuru interesentu, kuri pēc tam kļūst par brīvprātīgajiem inspektoriem.

 

“Pasaules okeāna stāvoklis ir kritisks, tādēļ mums tas ir jāaizsargā. Baltijas jūrā viena no lielākajām problēmām ir nelegālā pārzveja. Mūsu pieeja ir iesaistīt parastus cilvēkus, kas varētu ziņot par nelegālām darbībām. Papildus tam izmantojot arī mūsdienu tehnoloģijas, mēs varam panākt, ka nelegālā zveja Baltijas jūrā paliek pagātnē,” tā Emma Kelkvista.

 

Ikviens var iesaistīties Baltijas jūras zivju aizsargāšanā

 

Baltijas jūras kampaņas koordinatore Emma Kelkvista 27. septembrī plkst. 13.00 ar prezentāciju uzstāsies Kaņepes Kultūras centrā, lai stāstītu par organizācijas darbu un aicinātu Latvijas iedzīvotājus iesaistīties okeānu aizsardzībā – apgūt nepieciešamās priekšzināšanas un prasmes īpašos kursos, kļūstot par brīvprātīgajiem inspektoriem un tā aktīvi palīdzot risināt nelegālās zvejas problēmu. Tas ir vēl nebijis projekts, jo tā pamatā ir Baltijas jūras reģiona iedzīvotāju brīvprātīga un mērķtiecīga iesaistīšanās.

 

Ieeja pasākumā ir bez maksas jebkuram interesentam. Šis pasākums, ko Rīgā organizē biedrība “Dzīvnieku brīvība”, ir daļa no lekciju cikla visā Baltijas jūras reģionā – kopumā “The Black Fish” uzstāsies 8 valstīs.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar