Uzkrājumus galvenokārt izmanto lielu pirkumu veikšanai

“Tas ļauj secināt, ka cilvēki dzīvības apdrošināšanu ar iespēju veidot uzkrājumus galvenokārt izvēlas un izmanto, lai apdrošināšanas līguma beigās veiktu kādu lielāku pirkumu vai īstenotu ieceres, kas prasa lielākus izdevumus, piemēram, aizbraukt ceļojumā,” lēš ERGO dzīvības apdrošināšanas vadītājs Andris Dzikavičs.

 

Dzīvības apdrošināšana ir viens no straujāk augošajiem apdrošināšanas veidiem Latvijā, un saskaņā ar Latvijas Apdrošināšanas asociācijas datiem 2014. gada vienpadsmit mēneši šajā segmentā nesuši ievērojamu izaugsmi tirgū – par aptuveni 19%. Arī ERGO Latvijā uzrādīja nozīmīgu izaugsmi (+26%) dzīvības apdrošināšanas veidos, augot pat straujāk par tirgu kopumā, un paredzams, ka arī turpmāk būs vērojams kāpums.

 

“Šī tendence liecina par ekonomikas izaugsmi valstī un to, ka cilvēki ir gatavi arvien vairāk līdzekļu novirzīt apdrošināšanai un uzkrājumu veidošanai. Tas sasaucas ar pieaugošo interesi un izpratni par dažādiem uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas risinājumiem. ERGO dati liecina, ka pieprasītākie dzīvības apdrošināšanas produkti šogad ir uzkrājumi pensijai un uzkrājumi bērnu nākotnei (studijām). Līdzās uzkrāšanai iedzīvotāji arvien biežāk izvēlas tādus papildapdrošināšanas veidus kā nelaimes gadījumu apdrošināšana un smagu saslimšanu vai dzīvības riska apdrošināšana,” stāsta Andris Dzikavičs.

 

Tradicionāli tieši gada beigas ir laiks, kas dzīvības apdrošināšanā saistīts ar pieaugošu interesi par uzkrājošajiem produktiem saistībā ar nodokļu atvieglojumiem, kas 24% apmērā pienākas par iemaksām uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā vai pensiju 3. līmenī. Tie būs aktuāli arī nākamā gada sākumā. “Tāpat palielinās cilvēku izpratne par to, ka dzīvības apdrošināšana ir veids, kā pasargāt sevi un savu ģimeni – “drošības spilvens” negaidītām un neparedzamām situācijām, kas var apgriezt dzīvi kājām gaisā,” pārliecināts Andris Dzikavičs.

 

Paredzams, ka arī 2015. gada pirmajā ceturksnī izaugsme turpināsies, un pieaugs interese par iespējām novirzīt arvien lielāku daļu ienākumu uzkrājumiem un apdrošināšanai.

 

Summas, ko cilvēki izvēlas ieguldīt pamazām pieaug. Tās svārstās vidēji no 30 līdz 100 eiro mēnesī. Klienti labprāt izvēlas uzkrājumus ar garantētu ienesīgumu, bet pamazām pieaug arī popularitāte ieguldījumiem fondos ar lielāku risku uzkrājumu veidu.

 

TOP Komentāri

avatar