Ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki

Kopumā dzēsti 38 ugunsgrēki, veikti 12 glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki un gājis bojā viens cilvēks.

          Šonakt, plkst. 00:43, VUGD saņēma informāciju, ka Krāslavas novada Kombuļu pagastā, deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vienstāvu dzīvojamā māja jau dega ar atklātu liesmu un tai bija iebrucis jumts. Dzēšanas darbu laikā mājā tika atrasta bojā gājusi 74 gadus veca sieviete. Kopējā degšanas platība bija 84m2. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts tikai šorīt plkst. 07:31.

          Vakar, plkst. 16:24, VUGD saņēma informāciju, ka Engurē, Meža ielā, dzīvojamajā mājā ir noticis gāzes balona sprādziens. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka privātmājai pēc gāzes balona sprādziena ir izbiruši logu stikli, bet degšana nav notikusi. Sprādziena rezultātā cieta 41 un 16 gadus vecas sievietes, no kurām viena tika hospitalizēta.

          Vakar, plkst. 21:03, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Robežu ielā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no trīsstāvu ēkas pirmā stāva loga nāk dūmi. Ugunsdzēsēji glābēji no degošās telpas izglāba 70 gadus vecu sievieti, kura tika hospitalizēta. Dzīvoklī dega sadzīves mantas 2m2 platībā.

          Vakar, plkst. 23:13, VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā, Tērvetes ielā, divstāvu koka dzīvojamajā mājā deg sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji glābēji dzīvojamās mājas otrajā stāvā iekļuva ar kāpņu palīdzību un konstatēja, ka dzīvoklī pie plīts deg sadzīves mantas 1m2 platībā. No degošās ēkas tika izglābts 60 gadus vecs vīrietis un 70 gadus veca sieviete.

          Neilgi pēc tam, plkst. 23:28, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Lokomotīves ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka sadūmojums radies trešā stāva dzīvoklī, kur dega dīvāns. Ugunsgrēkā cieta 82 gadus veca sieviete un 83 gadus vecs vīrietis.

 

 

TOP Komentāri

avatar