Turpinās vakcinācijas nodrošināšana maksimāli tuvu cilvēka ikdienas gaitām

Ievērojot SARS CoV-2 vīrusa Omikron varianta straujo izplatību Eiropā un, lai mazinātu plašas Covid-19 infekcijas izplatības risku Latvijā un turpinot iepriekšējā gadā uzsākto pieeju – vakcinācija pret Covid-19 ir maksimāli tuvu cilvēka ikdienas gaitām, un lai panāktu vienmērīgu vakcinācijas pieejamību visos Latvijas novados, Nacionālais veselības dienests no šīs nedēļas sāk regulāras izbraukuma vakcinācijas uz pagastiem un sadarbībā ar pašvaldībām organizē vakcināciju centru darbību to teritorijās.

“Laikā, kad visapkārt valda satraukums par Omicron izplatību, šobrīd katra indivīda un sabiedrības veselībai ir izšķiroši svarīgi saņemt balstvakcīnu pēc iespējas ātrāk, to neatliekot. Tāpēc, lai varētu sasniegt pēc iespējas vairāk iedzīvotājus tuvu viņu ikdienas gaitām, Rīgā jau darbojas divi lielie vakcinācijas centri, sākam regulāras izbraukumu vakcinācijas uz pašvaldībām un lauku viensētām un pakāpeniski atveram vakcinācijas centrus vairākās pašvaldībās,” stāsta Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Balstvakcinācija ir viens no efektīvākajiem risinājumiem cīņā pret augstu saslimstību, tā spēj pastiprināt cilvēka imūno atbildi uzreiz un balstvakcīnas aizsargājošais efekts pēc vakcinācijas veikšanas ir jau nākamajā dienā, tāpēc vīrusa izplatības samazināšanai, būtiski, lai pēc iespējas lielāka sabiedrība savu balstvakcīnu varētu saņemt ātri un iespējami tuvu viņu ikdienas gaitām.

Paplašinot vakcinācijas pieejamību, papildus jau esošajiem 11 pašvaldību vakcinācijas centriem (Aizkraukle, Alūksne, Bauska, Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Liepāja, Madona, Rēzekne, Salaspils, Talsi, Tukums, Ventspils), tuvākajā laikā plānots atvērt vakcinācijas centrus Balvos, Dobelē un Līvānos, Smiltenē, Jēkabpilī, Jūrmalā, Ogrē un Valmierā. Rīgā jau kopš 2021. gada nogales darbojas lielie vakcinācijas centri Ķīpsalā un ATTA Centrā, kā arī ir iespējams vakcinēties arī tirdzniecības centros esošajos vakcinācijas punktos un vakcinācijas punktos Rīgas apkaimē. Rēzeknē darbu turpina arī vakcīnbuss, kas katru dienu vakcinēties piedāvā dažādās pilsētas vietās.

Šonedēļ izbraukuma vakcinācijas notiks Dienvidkurzemes novadā – Priekulē, Pāvilostā, Grobiņā, Nīcā, Bārtā, Vaiņodē, Aizputē un Cīravā; Augšdaugavas novadā – Silenē, Kombuļos, Laucesē, Sventē; Līvānos, Limbažos, Viļānos un Cesvainē.

Ceturtdiena, 6. janvāris
No plkst. 9.00 līdz plkst. 12.00 Priekulē, kultūras namā Peldu ielā 1;
No plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00 Silenē;
No plkst. 13.00 līdz plkst. 15.00 Grobiņas pagasta Robežniekos kultūras namā, Liepu ielā 1A;
no plkst. 13.00 līdz plkst. 15.00 Kombuļos;
No plkst. 16.00 līdz plkst. 18.00 Nīcā, kultūras centrā, Bārtas iela 6.

No 9.00 līdz 16.00 Rēzeknē pie veikala “Lidl”, Atbrīvošanas alejā 125, vakcinēšanās vakcīnbusā.

Piektdiena, 7. janvāris
No plkst. 9.00 līdz plkst. 11.00 Vaiņodē, kultūras namā Tirgoņu ielā 23;
No plkst. 13.30 līdz plkst. 16.00 Aizputes kultūras namā, Atmodas ielā 16;
No plkst. 16.30 līdz plkst. 18.00 Cīravas Tautas namā.

No 9.00 līdz 16.00 Rēzeknē, pie veikala “Lidl”, Atbrīvošanas alejā 125 – vakcinēšanās vakcīnbusā.

Sestdiena, 8. janvāris
Izbraukuma vakcinācija pa viensētām kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem Augšdaugavas novada Lauceses un Sventes pagastos
No plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 Vecumniekos,
Vecumnieku veselības centrā;

No plkst. 9.00 līdz plkst. 14.00 Limbažu slimnīcā, Klostera iela 6A, Limbažos;

No plkst. 9.00 līdz 15.00 Līvānos, Līvānu kultūras centrā, Rīgas ielā 105;

No plkst. 9.00 līdz 14.00 Viļānos, kultūras namā, Kultūras laukumā 2 (vakcinācija gan bez pieraksta, gan ar iepriekšējo pieteikšanos pa tālruni 28662346).

No plkst. 9.00 līdz 16.00 Rēzeknē, laukumā pie bijušā teātra “Joriks” Latgales ielā 54 vakcinēšanās vakcīnbusā.

Svētdien, 9.janvārī, no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00 Rēzeknē, stāvlaukumā pie kādreizējā universālveikala Latgales ielā 20 vakcinēšanās vakcīnbusā.

Izbraukuma vakcinācija notiek bez pieraksta, pēc dzīvās rindas principa. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu, savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim – pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar