Trīs iemesli, kuru dēļ video internetā kļūst aizvien populārāks

Cilvēki vēlas skaties video sev ērtā laikā

Tehnoloģijas un internets ne tikai paplašina iespējas, bet arī būtiski maina mūsu ieradumus. „Aizvien pieaug to cilvēku daļa, kas vairs nav gatavi patērēt saturu lineārā formātā, bet vēlas redzēt konkrēto video kad un kur vēlas, nevis televīzijas ieplānotajā laikā,” norāda portāla lsm.lv direktors Voldemārs Oliņš.

 

Tam apliecinājums ir globālie tiešsaistes video straumēšanas servisi, kuri jau pavisam nopietni „min uz papēžiem” tradicionālai televīzijai. Šobrīd analītiķi lēš, ka līdz 2019.gadam video varētu sasniegt 80% no kopējās interneta datu plūsmas.

 

„Nenoliedzami, ja cilvēki filmas vai pārraides biežāk skatās tiešsaistē, nekā televīzijā, tas lielā mērā ietekmē arī reklāmu izvietošanas paņēmienus un stilu. Video reklāmu popularitāte pieaug, un tās aizvien vairāk tiek veidotas, piemērojoties interneta lietotāju ieradumiem,” skaidro digitālās reklāmas uzņēmuma „Adbox” pārstāvis Andris Rēders.

 

Atjautīgi video skatītājus interesē vairāk, nekā tradicionālas televīzijas reklāmas

Digitālajā pasaulē cilvēki mīl dabiskumu un asprātību, lielu uzmanību pievēršot interesantam saturam. Tādēļ video reklāmas var viegli integrēt dabiskajā ziņu plūsmā.

 

„Mēs redzam, ka uz video reklāmām skatītāji klikšķina līdz pat 20 reizes vairāk nekā uz cita veida reklāmām. Turklāt tā ir auditorija, kuru patiešām interesē redzamie piedāvājumi, jo pretējā gadījumā reklāmas vienkārši tiktu izlaistas,” atzīst Andris Rēders.

 

Latvijā rādīšanai internetā bieži tiek adaptēti televīzijai sagatavoti reklāmas sižeti, taču tos var efektīvi aizstāt ar asprātīgiem pašu veidotiem video, kuri gūst tiešsaistes auditorijas atsaucību.

 

Video var skatīties gan viedtālruņos, gan klēpjdatoros

Internetam cilvēki ikdienā pieslēdzas, izmantojot dažādas ierīces, un nav nekas pārsteidzošs, ja lietotājam šķiet ērtāk filmas vai video skatīties klēpjdatorā, bet jaunākās ziņas lasīt viedtālrunī.

 

„Ja video ziņu saturu var izstāstīt citos veidos, tad sportu un izklaidi cilvēki vienmēr patērēs tā oriģinālajā – video formātā. Tas arī izskaidro arvien pieaugošo cilvēku interesi par video saturu internetā,” uzsver Voldemārs Oliņš.

 

Tādēļ ir svarīgi, lai video reklāmas būtu skatāmas jebkurā ikdienā lietotā ierīcē, ja vien tai ir interneta pieslēgums. To, ka šī tendence kļūst aizvien svarīgāka, kādā no jaunākajām aptaujām ir norādījuši arī 59% augstākā līmeņa mārketinga speciālistu ASV, liecina „eMarketer” dati.

 

Eksperti atzīst, ka interneta lietotāji patiešām novērtē asprātīgus un noderīgus reklāmas video, kuri ir pietiekami interesanti, lai ar tiem dalītos ar saviem draugiem sociālajos tīklos. Tā kā tiešsaistes video popularitāte turpina pieaugt, tad uzņēmējiem nāksies veltīt aizvien lielāku uzmanību piemērotu video reklāmu izmantošanai.

TOP Komentāri

avatar