Torņakalnā aizturēts taksometra vadītājs 2,71 promiles reibumā (VIDEO)

21.martā neilgi pēc pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policisti devās uz izsaukumu Torņakalnā, kur kāds taksometra vadītājs bija novietojis automašīnu priekšā vārtiem, tādejādi traucējot nama iedzīvotajiem iebraukt un izbraukt no pagalma.

Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, apskatīja taksometru un pamanīja, ka uz loga ir pielikta zīmīte ar tālruņa numuru. Policisti mēģināja spēkrata vadītāju sazvanīt, taču viņš uz telefona zvaniem neatbildēja. Uz notikuma vietu izsaukts autoevakuators transportlīdzekļa pārvietošanai.

Pēc pāris minūtēm pie kārtības sargiem piegāja kāds manāmi iereibis vīrietis, kurš paskaidroja, ka ir nepareizi novietotā taksometra vadītājs. Kungam atgādināts, ka vadīt automašīnu alkohola reibumā nedrīkst. Pārkāpējs likumsargiem piekrita un sazvanīja kādu paziņu, kurš ieradās notikuma vietā un transportlīdzekli pārvietoja. Autoevakuatora pakalpojumi vairs nebija nepieciešami.

Pārbaudot taksometra vadītāja datus, konstatēts, ka iereibušais vīrietis nav deklarējis savu dzīvesvietu. Kungam sastādīts ne tikai administratīvā pārkāpuma protokols par stāvēšanas noteikumu pārkāpumu, bet arī par dzīvesvietas nedeklarēšanu.

Policisti darbu notikuma vietā pabeidza un devās patrulēt, tomēr pēc neilga laika pamanīts iepriekš minētais taksometrs, piedaloties ceļu satiksmē. Policisti ievēroja, ka transportlīdzekli vada jau iepriekš sastaptais vīrietis. Automašīna nekavējoties tika apturēta.

Izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri veica taksometra vadītājam alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laika noskaidrots, ka viņš ir 2,71 promiles reibumā. Darbu adresē turpināja Valsts policija.

 

Rīgas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar