Top 6 attaisnojumi bezatbildībai pret savu sejas ādu

  1. 1.              Man ir „laba” āda

Bieži tiek maldīgi uzskatīts, ka neproblemātiskai ādai nav nepieciešamas papildu rūpes. Lielākos vai mazākos apmēros, bet atsevišķa kopšana ir vajadzīga jebkurai ādai! I. Grinberga saka: „Ikdienas apstākļi nelabvēlīgi ietekmē ādu – brīvā dabā vējš un saule, bet iekštelpās sausais gaiss un mākslīgais apgaismojums. Tāpēc ikvienam ādas tipam katru dienu nepieciešama attīrīšana un mitrināšana. Der atcerēties, ka sejas mazgāšana ar ūdeni nav sejas attīrīšana, turklāt tā sausina ādu. Nevajadzētu uzticēties maldīgam priekšstatam, ka jāmitrina ir tikai sausa āda.”

 

  1. 2.              Esmu pārāk jauna

Lai rūpētos par sejas ādu, nav jāsasniedz konkrēts vecums. Protams, parasti jaunībā nepieciešama mazāk apjomīga un intensīva ādas kopšana. Tomēr nav arī noteikts vecums, kad sākas ādas novecošanās, jo, piemēram, UV stari to veicina neatkarīgi no vecuma. Tāpēc ikdienā, arī mākoņainā laikā, jālieto aizsargkrēms, un tas jāsāk darīt jau padsmit gados. Jo savlaicīgāk un pareizāk rūpēsies par ādu, jo vēlāk un lēnā sāksies tās novecošanās.

 

  1. 3.              Nezinu, kas manai ādai vajadzīgs

Viens no populārākajiem iemesliem, kāpēc tiek ignorēta nepieciešamība rūpēties par sejas ādu, ir neizpratne, kāda kopšana būtu nepieciešama un kādas ir vai varētu būt sejas ādas problēmas. I. Grinberga stāsta: „Vēlams regulārs kosmetologa apmeklējams. Ja tas nav iespējams, tad, vajadzētu speciālistu apmeklēt vismaz vienreiz, vienu reizi uzzinātu savu ādas tipu un atbilstošu veidu, kā par to parūpēties. Kādam var būt vajadzība pēc poru sašaurināšanas, citam – īpaši parūpēties par ādu zem acīm, bet vēl citam – par grumbiņām.”

 

  1. 4.              Tam nebūs rezultāta

Jo problemātiskāka āda, jo izteiktāk būs redzami uzlabojumi. Ja āda nav problemātiska un ikdienā tā saņem tikai pašu nepieciešamāko, vislabāk rezultāts būs redzams ilgtermiņā – ritot gadiem tā joprojām paliks vesela un skaista. „Kvalitatīvi sejas kopšanas līdzekļi sniedz efektu. Dažreiz tas var būt mazāk pamanāms, jo uzlabojumi notiek pakāpeniski, bet, ja salīdzina ādas stāvokli pirms sejas kopšanas līdzekļu lietošanas un laiku pēc, rezultāti ir acīm redzami. Piemēram, mūsu jaunākā produkta ARTISTRY INTENSIVE SKINCARE ādu uzlabojoša līdzekļa klīniskajos testos zinātnieki novēroja, ka četru nedēļu laikā tas sašaurina poras pat par 62%,” stāsta Amway korporatīvo attiecību vadītāja Anna Vieraško (Anna Wieraszko).

 

  1. 5.              Man nav laika

Ādas kopšana ikdienā prasa pat mazāk laika, kā citi pašsaprotami higiēnas procesi, piemēram, zobu kopšana vai duša. Galvenais uzdevums ir sejas ādas kopšanu padarīt par ikdienas rituālu. Atgādini sev, ka āda ir jātīra un „jāpabaro” katru dienu, piemēram, pieliec zīmīti pie spoguļa vai turi sejas kopšanas līdzekļus labi pamanāmā vietā.

 

  1. 6.              Tas ir dārgi

Lai arī varētu šķist, ka sejas kopšanas līdzekļi prasa pietiekami lielu finansiālu ieguldījumu, patiesībā tā nav. Galvenais tos lietot vajadzīgajā devā, nevis paņemt divreiz vairāk līdzekļa un pēc tam pusi no tā noskalot izlietnē. Tālāk jau tikai matemātiski paseko līdzi, cik ilgi kalpo katrs no sejas kopšanas līdzekļiem. Pēc tam produkta summu izdali ar lietošanas ilgumu, un rezultātā redzēsi, ka mēneša izmaksas ir nelielas.

  1. 7.              Kosmētika paredzēta tikai sievietēm

„Lai gan pieredze rāda, ka vīrieši arvien biežāk rūpējas par savu sejas ādu, joprojām sabiedrībā spēcīgi iesakņojies aplams viedoklis, ka „īsti vīrieši” nelieto kosmētikas līdzekļus. Protams, visbiežāk vīrieši lieto sejas kopšanas līdzekļus tieši pēc skūšanās, jo āda ir ļoti jutīga un rada diskomfortu. Tomēr šajā gadījumā kopšana aprobežojas tikai ar rūpēm par kairinātajām zonām, bet pārējās tiek nepelnīti aizmirstas. Arī stiprajam dzimumam ik dienu vajadzētu veikt sejas tīrīšanu un mitrināšanu,” uzskata I. Grinberga.

TOP Komentāri

avatar