Tirdzniecības centra izveide Majoros radīs 150 jaunas darbavietas Jūrmalā

Pirmdien, 25. novembrī Jūrmalas domē notika uzņēmēju un iedzīvotāju tikšanās ar Jomas un Tirgoņu ielas stūrī plānotā tirdzniecības un pakalpojumu centra attīstītāja pārstāvjiem. Tikšanās mērķis bija iepazīstināt interesentus ar plānotā objekta arhitektonisko risinājumu, uzklausīt komentārus, jautājumus un ierosinājumus ēkas veiksmīgai integrācijai apkārtējā apbūvē.

„Apzinoties Jomas ielas nozīmīgumu pilsētvides kontekstā, esam ieinteresēti meklēt iespējami labāko risinājumu šī objekta attīstībā. Tieši tāpēc 25.novembrī aicinājām uz tikšanos par projekta arhitektonisko risinājumu visas ieinteresētās puses. Pēc tikšanās ietvaros gūtajām atziņām turpināsim darbu pie ēkas Jomas ielas fasādes vizuālā risinājuma attīstīšanas, balstoties uz sanāksmes ietvaros izskanējušo ierosinājumu jaunajā projektā integrēt vēsturiskās fasādes akcentus un vizuālas atsauces uz kādreiz plaši pazīstamo un iecienīto Jūrmalas restorānu ēku. Projekta izstrādāšana notiek atbilstoši visiem normatīvajiem aktiem un iedziļinoties pilsētvides kontekstā,” stāsta Igors Kamenskis, SIA „Ērgļi VT” valdes loceklis. 

Tirdzniecības centrs pašā Jomas ielas sirdī piedāvās Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem populārus restorānus, jumta terasi ar skatu laukumu, no kura varēs redzēt Jomas ielu no augšas un, protams, pārtikas, sadzīves preču, apģērbu un aksesuāru, elektropreču un bērnu preču veikalus. Pašiem mazākajiem centra apmeklētājiem būs izveidota bērnu spēļu istaba. Tādējādi pilsēta varēs piesaistīt vēl vairāk tūristu un pilsētas viesu gan vasaras, gan ziemas periodā.

Projektam ir saņemti visi nepieciešamie saskaņojumi un atļaujas, tostarp, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas atzinums.

‘’Ņemot vērā pilsētas viesu skaita pieaugumu pēdējos gados, šāds projekts Jūrmalai nepieciešams jau sen. Līdz ar jaunā tirdzniecības centra izveidošanu pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs ērti saņemt sev nepieciešamos pakalpojumus vienkopus, tostarp iegādāties pārtiku, saņemt dažādus pakalpojumus un izmantot izklaides iespējas. Šobrīd Jūrmalā nav daudz tādu vietu, kur to iespējams izdarīt vienkopus. Papildus tam tirdzniecības centrs pēc atklāšanas nodrošinās vairāk nekā 150 darbavietas Jūrmalas iedzīvotājiem un sniegs milzīgu ieguldījumu pilsētas attīstības un popularitātes veicināšanā,” skaidro Igors Kamenskis.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka šā gada sākumā reģistrētais tūristu skaits Jūrmalā ir par aptuveni 10% lielāks nekā pērn. Tas nozīmē, ka tūrisms Jūrmalā attīstās un pilsētas viesu skaits tikai pieaug.

Plānotā tirdzniecības centra platība ir 4500 kvadrātmetru. Projektu realizē kompānija „Ērgļi VT”.

Oficiālā centra atklāšana bija plānota nākamā gada decembrī.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar