Tirdzniecības centra “Akropole” atvēršana

Jaunais iepirkšanās un izklaides centrs “Akropole” durvis apmeklētājiem vēra 4. aprīlī. Teju 170 nomnieku vidū ir gan modes un dzīvesstila preču veikali, kuros pārstāvēti ne tikai Latvijā jau iecienīti, bet arī jauni un vēl nebijuši zīmoli, gan dažādu pakalpojumu sniedzēji, restorāni un kafejnīcas. Savukārt autovadītāju ērtībai pie tirdzniecības centra izveidota autostāvvieta 2300 vietām. 

Pašvaldības infrastruktūras uzlabošanu pilnībā un privāti finansējuši “Akropoles” attīstītāji. Kopumā apkārtnes uzlabošanā ārpus būvlaukuma investori ir ieguldījuši aptuveni 7 miljonus eiro.

Celtniecības kompānija “Merks” veikusi plašu transporta infrastruktūras rekonstrukciju Salaspils ielas posmā blakus topošajam daudzfunkcionālajam tirdzniecības centram “Akropole”. Centieni uzlabot infrastruktūru šajā apkārtnē vainagojušies ar daudz labāku un attīstītāku transporta plūsmu, tādejādi nodrošinot ērtāku un patīkamāku pārvietošanos.

Tāpat īstenoti arī citi apkārtnes transporta infrastruktūras uzlabojumi, to skaitā drošākai un ērtākai manevru veikšanai, braucot pa Maskavas ielu virzienā no centra, ir pārcelts un pārbūvēts esošais ielas apgriešanās loks, kā arī šajā ielā izbūvētas jaunas tramvaju un autobusu pieturas ar biļešu iegādes automātiem. Tāpat pār Maskavas ielu izbūvēta atsevišķa estakāde, kas uzlabo iespēju piekļūt tirdzniecības centram un teritorijā izbūvētajām ielām, tādejādi veicinot kustību starp Maskavas un Salaspils ielām. Turklāt Maskavas un Salaspils ielu paplašināšana un apgriešanās loks no Dienvidu tilta ievērojami atvieglo apkārtējo satiksmes plūsmu.

Jaunais centrs nodrošina vairāk nekā 1500 darbavietu.

Video: Inga Nestere

Mūzika: KKIN

TOP Komentāri

avatar