Tikšanās ar grāmatas “Latvijas intereses” autoru Krišjāni Kariņu

Grāmatā “Latvijas intereses” autors analizē pasaules ekonomikas krīzes sekas Latvijā, dod ieteikumus, kā veicināt ekonomikas augšupeju, veltot uzmanību uzņēmējdarbības attīstībai un taisnīgas nodokļu sistēmas izveidei. Darbā aplūkoti ārpolitikas un valsts drošības jautājumi, pausta pārliecība, ka tautas labklājības līmeņa celšana iespējama, tikai pilnveidojot izglītības sistēmu un pievēršot uzmanību sabiedrības integrācijas jautājumiem.

Krišjānis Kariņš ir dzimis 1964.gada 13.decembrī ASV. Viņš ir absolvējis Minsteres Latviešu ģimnāziju Vācijā, studējis Pensilvānijas Universitātē, iegūstot zinātņu doktora (PHD) grādu ar specializāciju lingvistikā. Pirms pārcelšanās uz dzīvi Latvijā K.Kariņš strādāja valodas datorizēšanas jomā. Latvijā viņš vispirms kļuva par veiksmīgu uzņēmēju, bet 2002.gadā  K. Kariņš iesaistījās politikā un bija viens no partijas Jaunais laiksdibinātājiem. Ievēlēts Saeimā divas reizes, bijis frakcijas vadītājs. No 2004. – 2006. gadam bija ekonomikas ministrs, bet 2007.gadā kļuva par partijas Jaunais laiks priekšsēdētāju. 2009.gadā K.Kariņu ievēlēja Eiropas Parlamentā, kur šobrīd arī turpina darbu.

Tikšanās laikā Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka Latvija nav maza valsts un viss ir mūsu pašu rokās, ja kaut ko ļoti vēlas, ir tikai jārīkojas.

Foto: Madara Soste

TOP Komentāri

avatar