Tiek veidota filma par dzejnieku un rakstnieku Arnoldu Auziņu

Arnolds Auziņš. Cilvēks, mūsējais. Viņa domu lidojums sniedzas ārpus grāmatu vākiem, vijas caur melodijām un atbalsojas savu lasītāju un klausītāju priekā. Latviešiem zināms dzejnieks, rakstnieks un publicists. Personība ar ārkārtīgi bagātu dzīves pieredzi. Piedzīvojis neapšaubāmi dažādus un sarežģītus laikus Latvijā, pāri visam stāvējis ar savu smalko humora izjūtu un vieglu prieku par dzīvi un cilvēkiem, ko saglabājis līdz pat šodienai. Pārliecinošs Latvijas patriots un nacionālās pašapziņas sargātājs, ko laika gaitā pierādījis gan ar saviem vārdiem, gan darbiem.

Bagāta autoram ir ne vien dzīves pieredze, bet arī radošo darbu apjoms. A.Auziņš darbojies dažādos žanros, rakstot gan bērniem, gan pieaugušajiem. Lielu daļu no sava radošā mūža veltījis publicistikai, sarakstīdams piecas vēsturiska satura grāmatas. Savas dzīves laikā sarakstījis vairāk kā 70 grāmatas, no kurām zināmākās ir „Karuselis”, „Arnolds Auziņš klausās un smej. Pastāstiņi par latviešu literātiem”, „Labrīt, vakardiena!”, „Mīlestības mācība” u.c. Autors rakstījis arī vairākas lugas un prozas darbus bērniem un pieaugušajiem – „Spoks pilī”, „Nelaimes putns”, „Mirušie sāk runāt” un citas. Dzejoļi atdzejoti angļu, krievu, lietuviešu, gruzīnu, somu un bulgāru valodās.

Filmā tiks atspoguļots A.Auziņa dzīvesstāsts no bērnības līdz mūsdienām. Filmā atklāsies rakstnieka ilgā darba mūža un dzīvesprieka formula. Šī filma būs unikalā arī ar to, ka tajā tiks parādīti 20.gadsimta otrās puses ievērojamākie inteliģences darbinieki (O.Vācietis, R.Ezera, I.Auziņš, Z.Ērgle, I.Ziedonis, S.Kaldupe, G.Treimanis, Ā.Elksne un daudzi citi).

Filmas režisore – Inga Nestere, kura ir ekranizējusi rakstnieka stāstu „Zilie zvaniņi” un dzejoli „Vecmāmuļa”.

Filmas tapšanā atbalstu līdz šim sniegušas Jēkabpils pilsētas dome, Aizkraukles novada pašvaldība un Dundagas novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja: Marta Saule

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
Spodra Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Spodra
Viesis
Spodra

Forši! Ar nepacietību gaidu filmu! Acīm redzot būs lielisks kārtējais Ingas nopietnais darbs! Prieks par Ingas darbošanās sparu!