“Tele2” optiskajam tīklam pieslēdz reģionālās bāzes stacijas

Mobilo sakaru operators “Tele2” drīzumā pabeigs reģionālo 4G mobilo bāzes staciju pieslēgšanu optiskajam tīklam, kā rezultātā par aptuveni desmit reizēm palielināsies 4G mobilā tīkla jauda. Divu gadu laikā optiskajam tīklam ir pieslēgtas bāzes stacijas Latvijas lielākajās pilsētās un stratēģiski svarīgākajos centros, kopumā šajā projektā investējot vairāk nekā 1 miljonu eiro.

Optiskajam tīklam ir pieslēgtas Latvijas novadu centrālās bāzes stacijas, lai nodrošinātu lielāku 4G mobilā sakaru tīkla jaudu vietās, kurās ir lielākais pieprasījums pēc mobilajiem datiem un kurās iedzīvotāji visaktīvāk izmanto mobilo internetu. Kā liecina “Tele2” dati, pēdējo piecu gadu laikā datu patēriņš mobilajās ierīcēs pieaudzis vairāk nekā 30 reizes, un šobrīd privātpersona savā viedtālrunī patērē aptuveni 13 Gb mēnesī.

“Pieaugot mobilo datu patēriņam, mēs rūpīgi sekojam līdzi kopējai tīkla noslodzei, lai pieaugošais lietotāju skaits varētu izmantot kvalitatīvus mobilo sakaru pakalpojumus. Mobilo bāzes staciju pieslēgšana optiskajam tīklam ir viens no soļiem, lai to nodrošinātu. Kopumā tie ir vairāki desmiti punktu Latvijā, kas būtiski ļaus uzlabot mobilā tīkla kapacitāti daudz plašākā reģionā – ne tikai tur, kur fiziski atrodas bāzes stacija,” atzīst “Tele2” tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Lai optiskajam tīklam pieslēgtu 4G mobilās bāzes stacijas, “Tele2” izmanto AS “Latvenergo” infrastruktūru.

“Noslēdzoties reģionālajam tīkla jaudas palielināšanas projektam, mums ir plāns turpināt stratēģiski svarīgo bāzes staciju pieslēgšanu optiskajam tīklam, jo pieprasījums pēc interneta aug ne tikai mobilajos tālruņos, bet arvien populārāks kļūst arī mobilais mājas internets un televīzijas skatīšanās, izmantojot mobilo tīklu. Tas nozīmē, ka mobilajām stacijām ir jāspēj izturēt arvien lielāka noslodze,” saka Līga Krūmiņa.

AS “Latvenergo” Tehnoloģiju un atbalsta direktors, valdes loceklis Kaspars Cikmačs atzīst, ka mūsdienās, lai nodrošinātu augstu elektrības piegādes drošību un spēju momentāni vadīt elektroiekārtas dažādos laika apstākļos, ir svarīga augstas pieejamības optisko kabeļu infrastruktūra: “Latvenergo rīcībā ir visaugstākajām prasībām atbilstošs optisko kabeļu tīkls, un mums ir gan pieredze, gan iespējas nodrošināt šādus pakalpojumus. Priecājamies par sadarbību ar “Tele2” un citiem klientiem, kuri arī novērtē mūsu infrastruktūras priekšrocības un tās izmanto, lai nodrošinātu kvalitatīvus pakalpojumus saviem klientiem.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar