Tehniskās jaunrades skolās piedalās vairāk nekā 100 skolēnu

Projekta galvenais mērķis ir piedāvāt jauniešiem iespēju radoši un tehniski attīstīties, dot impulsu jaunrades attīstībai skolās. Skolēnos tiek rosināta interese par inženierzinātnēm un dabaszinātnēm, kā arī tiek sniegtas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas robotikā, mehānikā, elektronikā un ķīmijā.

Šajā mācību gadā notikušas 40 izglītojošā cikla nodarbības: Inčukalna pamatskolā, Saulkrastu vidusskolā, Līvbērzes pamatskolā un Vecumnieku vidusskolā, stāstot par ķīmiju, mehāniku, elektroniku, robotiku un studijām RTU. Divu gadu laikā ir izgatavoti 100 atspermobiļu, 110 propellermobiļu, 115 skaļruņu, 100 elektrodetektoru, 60 līnijsekotāju robotu, 110 robotvaboļu un uzvārīti 10 kg ziepju. AS «Grindeks» pārstāvji nodarbībās demonstrēja dažādus ķīmijas eksperimentus, piemēram, krāsu reakcijas un baltus dūmus.

«Šādas nodarbības pamatskolā ir ļoti nepieciešamas, jo nodrošina iespēju skolēniem ieraudzīt reālo saiti starp mācību stundās dzirdēto un praktisko lietojumu dzīvē. Šīs saiknes pietrūkst mūsu izglītības sistēmā, tādēļ bērniem bieži vien fizika šķiet sarežģīta un nesaprotama,» saka projekta vadītājs Inguss Blaudums.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar