Taksometru kari

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde jau vairākas nedēļas veic sistemātiskas pārbaudes Rīgā ar mērķi konstatēt tos taksometrus, kuri piekopj negodīgu praksi savā darbā un uzskata, ka kāda teritorija pieder konkrēti viņiem. Augusta pēdējā naktī darbs vainagojies panākumiem – aizturēti divi taksisti, kuri uzbrukuši citam taksometram, sadurot tā riepu.

Valsts policijas Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs vēsta, ka, veicot sistemātiskas pārbaudes, policistiem ir izdevies noskaidrot, ka tā saucamajos taksometru karos iesaistās atsevišķi taksisti, nevis konkrēti uzņēmumi. Pēc Kriminālpolicijas novērojumiem negodīgo praksi piekopj gan atsevišķi šoferi no lieliem uzņēmumiem, gan individuālie komersanti.

Tāpat, veicot izmeklēšanas darbības, Rīgas policisti augusta pēdējā dienā aizturējuši divus taksistus par cita taksometra bojāšanu. Incidents notika 31.augusta naktī, kad Vecrīgā kāda taksometra vadītājs uzņēma pasažieri vietā, kur jau stāvēja divi citi taksometri, kas gaidīja klientus. Uzreiz pēc pasažiera uzņemšanas viens no negodīgajiem taksistiem zem taksometra riepām sāka mest švammes, kurās bija iedurti vairāki uzasināti tērauda stienīši, bet otrs negodīgais taksists pārdūra cietušā taksometra riepu.

 Abus incidentā iesaistītos taksometru vadītājus policisti aizturēja burtiski nozieguma izdarīšanas brīdī. Abi taksisti bija no dažādiem uzņēmumiem un policijai apstiprināja, ka šajā vietā viņi vienmēr stāv un uzņem klientus. Aizturētie nebija agrāk sodīti, viens no viņiem dzimis 1964.gadā, bet otrs – 1973.gadā.

Šobrīd par mantas tīšu bojāšanu ir uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, bet A.Sozinovs apstiprina, ka Rīgas Kriminālpolicija turpinās aktīvu darbu, lai atklātu un novērstu iespējamos taksistu pārkāpumus.

FOTO: Valsts policija

TOP Komentāri

avatar