Svētdien Rīgas peldvietās atrasti pieci noklīduši bērni un viens suns

Brīvdienās oficiālajās Rīgas peldvietās silto laika apstākļu dēļ bija ļoti daudz apmeklētāju, taču līdz ar lielo atpūtnieku skaitu, pieaug arī nepieciešamība pēc RPP glābējiem, kuri strādā visās oficiālajās Rīgas peldvietās.

Kopā Rīgas oficiālajās peldvietās pēdējo divu dienu laikā kārtības sargi parūpējās par pieciem noklīdušiem bērniem -četri no tiem bija pazuduši Vecāķu pludmalē, bet viens – Vakarbuļļos. Vienlaikus brīvdienās atklājās patīkama tendence – noklīdušajiem bērniem arvien biežāk uzmanību pievērš arī līdzcilvēki, jo trijos no pieciem gadījumiem noklīdušos bērnus pie kārtības sargiem atveda citi atpūtnieki. Savukārt pārējos divos gadījumos pie policistiem vērsās vecāki, ziņojot par noklīdušajām atvasēm.

Noklīdušie bērni bija vecumā no 3 līdz 5 gadiem un pārsvarā gadījumu policistiem situāciju izdevās atrisināt dažu minūšu laikā, gan izmantojot glābšanas stacijās esošos skaļruņus, gan meklējot bērnus patrulējot ar kvadricikliem.

Brīvdienās Vakarbuļļu pludmalē arī atrasts viens noklīdis suns, taču, tā kā nebija iespējams atrast suņa īpašnieku, tas nodots klīnikas “Dr. Beinerts” darbiniekiem, kuri suni vēlāk nogādāja patversmē. Savukārt vēl viens suņa īpašnieks saukts pie atbildības par to, ka ar suni atradies peldvietā.

Tāpat vairāki atpūtnieki saukti pie atbildības par alkohola lietošanu publiskā vietā, smēķēšanu, kā arī dažiem sniegta medicīniskā palīdzība.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka, atpūšoties pie ūdens, ir rūpīgi jāpieskata bērni, tāpat policija atgādina, ka oficiālajās peldvietās aizliegts ievest suņus, smēķēt un lietot alkoholiskos dzērienus.

 

Rīgas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar