Sveic pirmās divas vakcinācijā aktīvākās izglītības iestādes; saņemti pieteikumi vēl no četrām skolām

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka otrdien, 10. augustā, apmeklēja un apsveica Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolu un Rīgas 93. vidusskolu, kas no galvaspilsētas izglītības iestādēm pirmās paziņojušas par noteiktā vakcinācijas apjoma sasniegšanu iestādes darbinieku vidū pedagogu vidū.

Skolas, bērnudārzi, mūzikas, mākslas un sporta skolas, kā arī interešu izglītības centri, kur vismaz 80% darbinieku ir Covid-19 vakcinācijas sertifikāti vai sertifikāti par Covid-19 izslimošanas faktu, var pretendēt uz papildu pašvaldības finansējumu.

“Jau vairāk nekā gadu dzīvojam Covid-19 pandēmijas apstākļos un mūsu galvenais mērķis ir panākt, lai jaunajā mācību gadā bērni un pedagogi varētu droši kopā mācīties klātienē. Pateicos, ka pārliecinājāt savus kolēģus vakcinēties un ceru, ka kalposiet par pozitīvu piemēru un iedrošinājumu pārējiem, ” novēlēja M. Staķis.

Rīgas mērs arī iestādēm pasniedza simbolisku dāvanu – Ziemassvētku rotājumus, uzsverot, ka jau tagad kopā jāstrādā, lai Ziemassvētkus varētu svinēt visi kopā klātienē.

“Tas ir milzīgs un labs paraugs, kā sadarboties pedagogiem, darbiniekiem un iestāžu vadībai kopīgu mērķu sasniegšanai. Svarīgi ir ticēt zinātnei, nevis pesteļiem,” atzīmēja I. Ratinīka.

Ziedoņdārza pirmsskolas vadītāja vietniece Tatjana Sļepņova pauda gandarījumu par saņemto balvu, norādot, ka šo panākumu pamatā ir darbinieku atbildība pret sevi un citiem, vēloties kopā sākt drošu mācību gadu. Daļu saņemtā finansējuma iecerēts izmantot kāpņu remontam, bet pārējo – darbinieku motivēšanai.

Savukārt Rīgas 93. vidusskolas direktora vietnieks Arnis Kauķis uzsvēra, ka pārliecināšanā vakcinēties galvenais ir vadības rādītais piemērs, kā arī vēlme runāt ar citiem. Iegūto papildu finansējumu skolas vadība iecerējusi izlietot “zaļās klases” nojumes izbūvei un velostatīvu ierīkošanai.

Ar iesniegumiem par papildu finansējuma saņemšanu pašvaldībā tikko vērsusies arī Reinholda Šmēlinga vidusskola, bet vēl trīs iestādes – Rīgas Franču licejs, Rīgas Vācu ģimnāzija un Rīgas Anniņmuižas vidusskola konsultējušās par pieteikuma iesniegšanu. Paredzams, ka vairāk iesniegumu pašvaldība saņems, tuvojoties jaunā mācību gada sākumam, kad iestāžu darbinieki atgriezīsies no vasaras atvaļinājumiem.

Personāla vakcinācija ir izšķiroši svarīga, lai nākamajā mācību gadā nodrošinātu, ka mācības skolās notiek klātienē. Rīgas pašvaldība piešķīrusi 1,7 miljonus eiro skolu personāla motivēšanai vakcinēties pret Covid-19. Sasniedzot noteikto personāla vakcinācijas apjomu, izglītības iestādes varēs saņemt 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro papildu finansējumu, atkarībā no iestādes lieluma un strādājošo skaita.

Foto: Rīgas dome

TOP Komentāri

avatar