Šūpuļdziesma vieno trīs paaudzes

Mūzikālā videoklipā iedzīvināta īpaša šūpuļdziesma, kura apvienojusi trīs paaudzes – vectēvu un komponistu Vari Kamerādu, māmiņu, vārdu autori Ingu Dirveiku, kā arī pašu Anniju. Lai arī “Miega dziesmiņa Annijai” tapusi gandrīz pirms astoņiem gadiem, ideja klipa filmēšanai radusies nesen un pavisam spontāni.

Kad žurnāliste Inga Nestere intervijas laikā dzirdēja Ingas Dirveikas dziedāto šūpuļdziesmu, radusies ideja kopīgi veidot videoklipu. “Inga kā māksliniece uztvēra šo maigo dvēseles stīgu un vizualizēja to tēlos. Domāju, ka “nostrādāja” patiesums un sirsnība”, saka Inga D., un atklāj, kā dziesmiņa radusies. “Toreiz biju tikko nolikusi gulēt savu mazo meitiņu. Pēkšņi ar vieglu lēcienu gultiņas kājgalī ieritinājās, saudzīgi piespiedās pie bērna un sāka skaļi murrāt mūsu baltā kaķene. Tas bija saviļņojošs un iedvesmojošs mirklis – aizmigušā bērna rāmā paļāvībā atmestās rociņas, snaudošā kaķa apmierinātais purniņš un maģiskās murrāšanas skaņas istabas klusumā. Arī šodien, par spīti visām mūsdienu tehnoloģijām, vecākiem pašiem vajadzētu dziedāt šūpuļdziesmas. Tās ir dzīvās balss un mīlestības vibrācijas, ko mazais cilvēciņš nesīs sevī visu mūžu, lai kādreiz nodotu tālāk.”


“Manā bērnībā redzētais un piedzīvotais, diemžēl, nav iemūžināts videoierakstos nākamajām paaudzēm, jo toreiz tādas iespējas nebija. Priecājos, ka mūsu kopīgā Annijai veltītā dziesma pārtapusi videoklipā, kas būs jauka piemiņa gan pašiem šajā procesā iesaistītajiem, gan priecēs arī skatītājus“ piebilda Varis Kamerāds.

Ne dziesmas autori, ne Ilmārs Dirveiks, kurš iespēlējis ģitāras pavadījumu, nav profesionāli mūziķi, un dzīvē katram ir cita profesija – V.Kamerāds ir agronoms, I.Dirveika – ārste, bet I.Dirveiks ir arhitekts, taču visi uzsver, ka bijis prieks kopīgi muzicēt, kā arī vēlme gūt jaunu radošo pieredzi. Klipā galvenajās lomās debitējušas trīsgadīgā Adele ar māmiņu Agnesi Kaņepi. Dziesmas ierakstu un aranžiju veica Reinis Briģis, video veidoja Inga Nestere.

Abām Ingām ir izveidojusies laba sadarbība un jau tuvākajā laikā gaidāmi vēl divi klipi – viens rudenīgi nostaļģisks, savukārt, otrs romantiskās noskaņās.

Informāciju sagatavoja: Ģirts Spēlmanis
Foto: Inga Nestere

TOP Komentāri

avatar