Studiju laikā gūst jaunas zināšanas, kas noderēs turpmākajā dzīvē

„Mani vienmēr ir interesējis kaut kas radošs, ir patikusi mode, stils, veidot vizuālo tēlu,” stāsta Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) studiju programmas „Apģērbu dizains un tehnoloģija” absolvente Sabīne Kārkliņa.

„Protams, izvēloties studiju programmu, arī skatījos, lai ir budžeta vietas, jo uz Rēzekni devos no Cēsīm. Ceļš un dzīvošana dārgi izmaksā, tādēļ bija svarīgi, lai par studijām nav jāmaksā. Sākumā likās, ka studiju programma „Apģērbu dizains un tehnoloģija” būs pavisam vienkārša programma, lektore iepazīstinās ar teoriju, parādīs, kā šūt, un tas būs arī viss. Bet tā nebija, studiju laikā bija jāiegulda daudz darba. Tagad šajā jomā ir ļoti jūtama izaugsme, un pašai ir gandarījums, ka spēju īstenot kvalifikācijas darbu, jo sākumā nelikās, ka to varēšu izdarīt,” stāsta RTA absolvente. 

Sabīnes izstrādātajā kvalifikācijas darbā lāzergriešanas tehnoloģija pielietota sieviešu vestes detaļu dizainā kolekcijā „BLUE”, apvienojot safari un Chanel stila iezīmes. Lāzergriešana izmantota, lai tehnoloģiski pilnveidotu kolekcijas detaļu izpildi, piešķirtu vestes detaļām mūsdienīgu risinājumu un atšķirīgu dizainu. „Kvalifikācijas darbā realizēju trīs vestu komplektus un divus komplektus lāzergrieztu kabatu, kas uzveramas uz lāzergrieztām jostām. Taisīju visu pēdējo semestri. Ideja radās, turpinot studiju projekta darba tēmu, izmantojot lārzergriešanas tehnoloģijas, un modes tendences rādīja, ka vestes kā apģērbs atgriezīsies tirgū. Tad arī izdomāju, ka šīs vestes jāpadara interesantākas ar detaļām,” stāsta Sabīne.

Atceroties studiju laiku, absolvente uzsver, ka atmiņā paliks dažādas izstādes, kurās bija piedalījusies, kā arī „agrie rīti un garie ceļi uz Rēzekni”.

„Studiju programma „Apģērbu dizains un tehnoloģija” dod maksimālu izaugsmi cilvēkam, kas iepriekš neko nav zinājis par šīs programmas specifiku. 2,5 gados var apgūt jaunas zināšanas, kas noteikti noderēs turpmākajā dzīvē. Šī ir ļoti piesātināta programma, kas sniedz iespēju arī piedalīties dažādos projektos, doties uz konferencēm. Pats galvenais ieguvums ir – ar saviem spēkiem izdomāt, uzskicēt un realizēt savu kolekciju studiju programmas noslēgumā,” saka Sabīne.

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto no S. Kārkliņas personīgā arhīva

TOP Komentāri

avatar