Stradiņa slimnīca uzsāk ģimenes ārstu vakcinēšanu pret COVID-19

Lai kāpinātu vakcinācijas tempus valstī, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca izplatījusi aicinājumu ģimenes ārstu prakšu ārstniecības personālam un darbiniekiem, aicinot pieteikties vakcinācijai pret COVID-19. Atvērta arī atsevišķa telefona līnija, lai dotu iespēju kolēģiem no ģimenes ārstu praksēm saņemt vakcīnu kādā no slimnīcā atvērtajiem vakcinācijas kabinetiem. Vakcinācijas kabineti darbosies arī brīvdienās, tādejādi sniedzot iespēju vakcinēties maksimāli lielam skaitam kolēģu no citām ārstniecības iestādēm.

Līdz 7. janvārim Stradiņa slimnīcā vakcīnu saņēmuši 1474 darbinieki, kā pirmie tie, kuriem ir tiešs kontakts ar COVID-19 pozitīviem pacientiem. Lielākā aktivitāte vakcinācijas procesā bija vērojama pirmajās 3 dienās, kad vakcinējās 1043 slimnīcas darbinieku. 

Jau vēstīts, ka 26. decembra rītā Latvija saņēma ražotāja “BioNTech-Pfizer” vakcīnas “Comirnaty” pirmo daļu, kas sastāda 9750 devas, kuras tiks nodrošinātas kopumā 4875 veselības aprūpes darbiniekiem. Nākamās vakcīnu piegādes plānotas pēc nedēļas – ap 4. vai 5. janvāri, kad Latvija saņems līdzīgu apjomu devu.  Tāpat janvāra beigās ražotāji plāno “Moderna” un “AstraZeneca” izstrādāto vakcīnu piegādes, ja pirms tam pozitīvi noslēgsies šo zāļu reģistrācija

Vakcīnām pret Covid-19 un vakcinēšanās kārtībai Latvijā izveidota arī informatīva uzziņas vietne https://www.spkc.gov.lv/lv/vakcinas-pret-covid-19  Tajā publicētas atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem un vietne regulāri tiks atjaunota atbilstoši operatīvajai situācijai.

TOP Komentāri

avatar