Stradiņa slimnīcā ievieš pacientu identifikācijas aproces

Aproce ir plāna plastikāta lenta, uz kuras tiek uzdrukāta informācija par pacientu – vārds, uzvārds, dzimšanas dati, medicīnas kartes numurs. Aproce nesatur iebūvētas mikroierīces vai biometriskos datus un to apliek pacientam ap roku.

Aproce ir nepieciešama, lai ārstēšanās un aprūpes procesa laikā, no reģistrēšanās līdz izrakstīšanās brīdim, pacients saņemtu tieši viņam noteikto terapiju, medikamentus un izmeklējumus. Personāls pārbauda aproces datus, kad pacients iestājas slimnīcā, pirms katras manipulācijas, procedūras un pirms medikamentu saņemšanas, kā arī izrakstīšanās no slimnīcas un dokumentu noformēšanas, un citos gadījumos. Izrakstoties no slimnīcas, pacients aproci noņem, pārgriežot to ar šķērēm.

Pacienti plānveida uzņemšanā saņems aproces zaļā krāsā, bet tie, kuriem tiks sniegta neatliekamā palīdzība – baltā krāsā. Ja ārsti lems par turpmāko ārstēšanos stacionārā, tad šiem pacientiem arī tiks izsniegtas aproces zaļā krāsā. Jaundzimušie saņems krāsainu aproci – zēni zilā krāsā, bet meitenes – rozā krāsā.

Pacientu ērtībām slimnīcā ir izvietoti informatīvi plakāti par identifikācijas aprocēm. Vienas nedēļas laikā stacionārā iestājas aptuveni 900 – 1000 pacientu.  Neatliekamās medicīnas centrā diennakts laikā pēc palīdzības vēršas vidēji 170 pacientu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar