Starptautiskā pretkorupcijas diena

Visā pasaulē 9.decembrī atzīmēs Starptautisko pretkorupcijas dienu. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību korupcijas problēmām un veicināt izpratni par dažādām korupcijas formām.

Konkursa dalībniekus apbalvoja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Tika pasniegtas arī īpašas biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” un tehniskās jaunrades nama “Annas 2” simpātijas balvas, kā arī skatītāju simpātijas balva.

 
Skolēni un studenti no tādiem Latvijas novadiem un pilsētām kā Alūksne, Jelgava, Daugavpils, Jēkabpils, Liepāja, Limbaži, Salaspils, Kuldīga, Staicele un Rīga aktīvi pauda savu nosodošo attieksmi pret korupciju ar zīmējumu, plakātu, fotogrāfiju, videoklipu un instalāciju palīdzību.
 
Kopumā konkursā tika saņemti 22 darbi, kurus konkursa komisija vērtēja divās vecuma grupās pēc to oriģinalitātes, mākslinieciskuma, vēstījuma emocionālā spēka, izpildījuma kvalitātes un atbilstības konkursa mērķim un tēmai.
 
Katrā vecuma grupā pirmās vietas ieguvēji saņēma balvu 100 latu apmērā, otrās vietas – 85 latu apmērā un trešās vietas ieguvēji – 50 latu, taču simpātijas darbs saņēma naudas balvu 50 latu apmērā.
 
Foto: Madara Soste

TOP Komentāri

avatar