Starptautiskā mākslas izstāde „Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā”

Izstādes ekspozīcijā tiek risinātas septiņas būtiskas tēmas. „Budu valdnieka ierašanās” un „Pilnveidošanās krāšņums” atklāj skatītājam, cik plašs ir mūsu Visums, cik liela nozīme tajā ir dievišķajam principam; „Vajāšanas Ķīnā” un „Miermīlīgā pretošanās” stāsta par drosmi un nesalaužamu garu, stājoties pretī ļaunumam; „Karmiskā atmaksa”, „Bezgalīgā Budas žēlsirdība” un „Liktenīgā robeža” vēsta mūžseno Visuma principu – „Par labo pienākas labais, par ļauno – sods.”

Mākslas darbu kolekcijas idejas autors un iedvesmotājs ir ķīniešu tēlnieks – profesors Džan Kuņluņs (Zhang Kunlun). Neskatoties uz lielo ieguldījumu savas tautas mākslas attīstībā, profesors ir ticis vajāts un ir pieredzējis Ķīnas komunistiskā režīma brutālo propagandas, iebiedēšanas un vajāšanas kampaņu, kas vērsta pret Faluņgun praktizētājiem.

Faluņgun (saukts arī par Faluņ Dafa) ir sena dvēseles un ķermeņa pilnveidošanas prakse, kura seko principam „Īstenība Labestība Pacietība”. Cenšoties apturēt šīs miermīlīgās prakses necilvēcīgo apspiešanu Ķīnā, profesors Džan Kuņluņs kopā ar citiem māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm nolēma mākslā paust savu izpratni par Visumu un dzīvību.

Izstādes ekspozīciju Liepājā veidos mākslinieku – profesora Džan Kuņluņa, Čeņ Sjaopinas, Ketlīnas Gilisas (Kanāda), profesora Dun Sjicjana, Van Veisjinas, Čeņ Dženpinas, Šeņ Daci, Jao Čuncji, Faņ Eimijas (ASV), Li Juaņa (Japāna) un Džou Dzjišiou (Taivāna) darbi reālistiskās eļļas glezniecības un tradicionālās ķīniešu tēlotājmākslas tehnikās. Izstāde Liepājā notiks Eiropas turnejas ietvaros, kura uzsākās Glāzgovā, Skotijā, šī gada 1. oktobrī, un apmeklētājiem būs unikāla iespēja skatīt profesora Džan Kuņluņa veidoto Budas skulptūru un mākslinieku oriģināldarbus, kā arī reprodukcijas to oriģinālu izmēros.

Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18.

Izstāde būs atvērta T.,C.,P.,S.,Sv. plkst. 10:00 – 18:00.

Ieeja bez maksas.

Izstādes organizatori: Baltijas Faluņgun un Faluņ Dafa asociācija un biedrība „Apskaidrotā māksla”.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Snezhana Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Snezhana
Viesis
Snezhana

Ljoti aizkustinoshi. Visiem, kam ir iespeja apmeklet, dariet to.