Šovasar sāksies Juglas promenādes labiekārtošana

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs atzinīgi novērtēja izpilddirekcijas plānus un atgādināja, ka pašvaldība pēdējos gados daudz darījusi pilsētas infrastruktūras sakārtošanā, veidojot jaunas aktīvās atpūtas zonas un peldvietas, rekonstruējot un labiekārtojot parkus, ko pozitīvi novērtējuši pilsētnieki: „Tagad kārta pienākusi Juglas apkaimes iedzīvotājiem, kuri pelnījuši, lai skaistais, iedzīvotāju iecienītais Juglas kanāla krasts kļūtu par vēl vienu sakārtotu un labiekārtotu vietu pilsētā – jaunu Vidzemes priekšpilsētas rotu.”

Projekta mērķi ir rekonstruēt un labiekārtot Juglas kanālmalas promenādi. Pirmās kārtas ietvaros paredzēts iekārtot rotaļu laukumu vairākām bērnu vecuma grupām un sporta laukumu senioriem, atjaunot apstādījumus, veikt celiņu bruģēšanu un uzstādīt apgaismojumu, tostarp vairākās Vidzemes alejas adresēs. Plānots, ka teritorijas labiekārtošanas darbi sāksies šīs vasaras otrajā pusē un tiks pabeigts divu gadu laikā.

Projekta gaitā plānots labiekārtot promenādi Juglas kanāla krastmalā no Brīvības ielas līdz dzelzceļa uzbērumam, izveidot sporta zonu, kas atradīsies teritorijā starp mājām Baltezera ielā 3 un 5 un Brīvības gatvē 411, kā arī iekārtot atpūtas zonu gar kanāla krastu – posmā no Auduma ielas līdz Vidzemes alejai.

Pilsētas attīstības komiteja pagājušajā nedēļā atbalstīja Ziemeļu izpilddirekcijas lūgumu projekta pirmās kārtas īstenošanai piešķirt 400 000 eiro no pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļiem.

Rīgas dome pēdējos gados jau izveidojusi jaunas aktīvās atpūtas zonas un peldvietas Lucavsalā, Ķīpsalā un Ķengaragā, iedzīvotāju atpūtai pielāgots AB dambis, labiekārtota Mārupītes apkārtne, tostarp izbūvēts Zaļais veloceliņš, no jauna izveidots parks Pļavniekos, kā arī veikti citi apkārtnes sakārtošanas darbi, atvēlot tam vairākus miljonus eiro.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar