Šogad Simtgades stipendiju saņems 342 skolu labākie absolventi

Jau trešo gadu Latvijas vidējās izglītības iestāžu izvirzīti absolventi saņem Simtgades stipendijas par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā. Līdz 31. jūlijam tiks izmaksātas 500 eiro stipendijas 342 šā gada spožākajiem Latvijas skolu absolventiem.

“Simtgades stipendijas saņēmēji sevi jau apliecinājuši savā skolā, pilsētā, valsts mērogā un ārpus tās. Par viņiem, viņu darbiem un idejām noteikti dzirdēsim arī turpmāk, tāpēc novēlu, lai šis atbalsts motivē turpināt izglītoties, būt radošiem, aktīviem un sniegt savu ieguldījumu mūsu valsts izaugsmē,” pauž finanšu ministrs Jānis Reirs.

Finanšu ministrija pateicas visām Latvijas vidējās izglītības iestādēm, kas atsaucās aicinājumam un Simtgades stipendijai izvirzīja vienu 2019./2020. mācību gada skolas absolventu. Ikviens Simtgades stipendijai izraudzītais absolvents saņems atbalstu turpmākai sevis pilnveidošanai un nosprausto mērķu sasniegšanai.

Stipendiju atbalsta programmu ikvienas Latvijas vidējās izglītības iestādes izvēlētam vienam absolventam kopā īsteno Finanšu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un VAS Latvijas Loto. 500 eiro atbalsts izcilniekiem iespējams, pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri piedalījušies VAS Latvijas Loto rīkotajā Simtgades loterijā.

Foto: https://ieej.lv/La76c

TOP Komentāri

avatar