Sočos piedalās 30 LSPA studenti

Olimpiskajās spēlēs startē 13 Latvijas olimpieši, kuri šobrīd studē LSPA, kā arī 17 Olimpiskās delegācijas vadības, treneru, medicīniskā un tehniskā personāla pārstāvji, kuri Sporta pedagoģijas akadēmiju absolvējuši vai tajā strādā.

“Jūtamies lepni, ka Latvijā vienīgās sporta jomā specializētās augstskolas studenti tik lielā skaitā devušies uz Sočiem. Tomēr vislielākais gandarījums mums ir par Akadēmijas absolventiem – treneriem, sporta dzīves vadītājiem,  kuri ar savām zināšanām un pieredzi spēj ieņemt stabilu vietu starptautiskajā sporta praktiķu elitē. Tas ir labs apliecinājums Akadēmijas profesionāļu  spējām sagatavot augsti kvalificētus un labi izglītotus sporta speciālistus,” norāda LSPA rektors Jānis Žīdens.

J.Žīdens arī uzsver, ka LSPA studentu un absolventu līdzdalība Olimpiskajās spēlēs  stiprina pārliecību, ka Akadēmija ar savām izglītības un zinātnes programmām sportā ir uz pareizā ceļa. „Mūsu līmeni  apliecina absolventu panākumi Latvijā un pasaulē, lai gan ar nožēlu jāatzīst, ka pašreiz piešķirtais finansējums LSPA neatbilst patiesajām augstskolas vajadzībām, un diemžēl arī 2014.gada valsts budžeta finansējuma pieaugums augstskolai nav paredzēts.”

LSPA par savu augstskolu izvēlējušies un sporta zinātni apgūst biatlonists Andrejs Rastorgujevs; bobslejisti Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis, Arvis Vilkaste, Daumants Dreiškens, Vairis Leiboms un Jānis Strenga; kamaniņu braucēji Kristaps Mauriņš, Pēteris Kalniņš, Andris un Juris Šici, distanču slēpotājs Arvis Liepiņš un kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks.

Akadēmiju absolvējuši trīs no četriem Latvijas Olimpiskās delegācijas vadības pārstāvjiem – delegācijas vadītājs, Olimpiskais vicečempions airēšanā Žoržs Tikmers, vadītāja vietnieks Andris Lupiks un preses sekretāre Marita Vilciņa.

Kopā ar Olimpiešiem uz spēlēm devušies viņu treneri un palīgi – LSPA absolventi: bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis; biatlonatrenerisAivars Bogdanovs; Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga, kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis, kamaniņu sporta treneris Kaspars Dumpis, kamaniņu sportatehniskais personāls Sandris Bērziņš un Jānis Liepa; treneris skeletonāMihails Arhipovs; treneri kalnu slēpošanā Jana Zvejniece un Staņislavs Sokoļenko, kā arīLatvijas Olimpiskās hokeja izlases galvenais menedžeris Māris Baldonieks.

LSPA lekcijas studentiem lasa Olimpiskās izlases fizioterapeiti Mareks Osovskis un Edvīns Lešenkovs, studentu prakšu vadīšanā fizioterapijā līdzdarbojas Agris Potašs, kurš ir arī LSPA absolvents.

Savukārt LSPA docente Signe Luika devusies uz Sočiem brīvprātīgā darba veikšanai kalnu slēpošanas trasē.

Ziemas Olimpiskās spēles ilgs līdz 23.februārim, un tajās tiks sadalīti 98 medaļu komplekti.

Soči būs trešās Ziemas olimpiskās spēles pēc kārtas, kurās Latviju pārstāvēs 58 sportisti. Latvijas sportistiem starti plānoti deviņos sporta veidos – ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar