Skolēni un politiķi diskutē par risinājumiem skolu ēdināšanas sistēmā

7. novembrī visā pasaulē norisinās Ekoskolu Globālās Rīcības diena, kurā ik gadu piedalās vairāk kā desmit miljoni skolēni. Jau otro gadu arī Latvijas Ekoskolas visā valstī organizē pasākumus, kuros jaunieši aktualizē jautājumus par videi draudzīgu dzīvesveidu, kā arī iesaista pasākumos sabiedrību.

Šī gada tēma Rīcības dienām Latvijā – vietējā un ekoloģiskā pārtika skolu ēdienkartēs. Tieši tādēļ uz diskusiju Saeimā šodien ieradās pieci savu novadu pārstāvji – jaunieši, kuri bija gatavi pastāstīt par Rīcības dienu aktivitātēm novadā, kā arī vērst uzmanību ēdināšanas sistēmas nepilnībām savās skolās un kopīgi meklēt risinājumus. Diskusija izvērsa ne tikai jautājumus par iepirkumu procedūru skolu ēdnīcām, bet arī informācijas aprites problēmu, kā arī bioloģisko saimniecību situāciju un lomu Latvijas iedzīvotāju “pabarošanas” kontekstā.

Diskusija bija kā turpinājums Lielpusdienām “Veseli ēduši”,  kas 2. oktobrī norisinājās  Zemkopības ministrijā, un kur vairāk kā 300 skolēni no Latvijas Ekoskolām, kā arī Latvijā populāri pavāri aicināja ministriju un dažādu organizāciju pārstāvjus kopīgi gatavot sapņu skolas pusdienas, no vietējiem produktiem, kurus līdzi atveda skolēni. Pasākumu atklāja Zemkopības Ministre Laimdota Straujuma, un tas kalpoja kā diskusiju aizsākums arī jautājumam par strīdīgo Skolas Augļa programmu.

Pasākumus organizēja Vides izglītības fonds Globālo Ekoskolu Rīcības dienu ietvaros, kas norisinās no 4. – 8. novembrim visā Latvijā. Ekoskolu programma ir viena no populārākajām skolu izglītojošajām programmām pasaulē, un Latvijā Ekoskolu programmā darbojas  jau vairāk kā 140 izglītības iestādes.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar