Skautu un gaidu ziemas nometne “Baltais Vilks”

“Simtgadi piedzīvosim tikai vienreiz, tāpēc šogad nometnē izjutu īpašu saviļņojumu, kad virs tās tika izgaismoti simts Latvijas karogi, simbolizējot katru aizvadīto gadu,” tā par piedzīvoto stāsta dalībniece Liene Zaķe no Ogres. “Šī noteikti būs nometne, kas man ilgi paliks atmiņā.”

 

Nometnes “Baltais Vilks” dalībniekiem bija iespēja piedalīties dažādās izglītojošās un vērtīgās aktivitātēs, kas bija saistītas gan ar vēsturiskajiem notikumiem Ložmetējkalnā, gan ar āra dzīves un komunikācijas prasmēm. Nometnes aktivitātes iekļāva tādas nodarbības kā pārgājienu uz Mangaļu māju muzeju, orientēšanos mežā un improvizācijas teātri. Tāpat nometnes dalībnieki piedalījās Ložmetējkalnā notiekošajos piemiņas pasākumos un godināja strēlniekus, aizdedzot piemiņas ugunskuru.

 

“Tas ir neliels varoņdarbs, ko paveicām. Strēlnieku dvēseles atkal ir sasildītas,” tā par aizvadīto nometni stāsta tās priekšnieks, Nils Klints. “Šī nometne jauniešiem ne tikai ļauj apgūt un attīstīt dažādas prasmes, bet arī pilnveidot personības un ieraudzīt vēsturiskos notikumus citā, pavisam tiešā un aizsniedzamā veidā.”

 

Nometne “Baltais Vilks” notika jau 13. reizi, tradīcija – janvārī doties uz Ložmetējkalnu, saglabājusies kopš pirmās Latvijas valstiskās neatkarības laikiem, kad skauti devās pārgājienā uz Ziemassvētku kauju vietām, lai pieminētu latviešu strēlniekus. Šobrīd nometne “Baltais Vilks” ir lielākā skautu un gaidu ziemas nometne Baltijas valstīs, katru gadu tajā pulcējoties skautiem un gaidām no dažādām Latvijas pilsētām un ārzemju viesiem.

 

Šogad nometnē piedalījās vairāk kā 150 jaunieši (vecumā no 12 līdz 25 gadiem). Nometnē pulcējās dalībnieki gan no Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas, pārstāvot Rīgas, Ogres, Ķeguma, Valmieras, Kocēnu, Tukuma un Vaboles vienības, gan Latvijas Kristīgie skauti no Baldones un Dobeles, gan Jaunsardzes pārstāvji no Balviem, Viļāniem un Babītes. Nometnē piedalījās arī skauti no Somijas.

 

Nometne „Baltais Vilks” tapa sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, kā arī ar SIA Fazer Latvija un Nacionālo Bruņoto Spēku atbalstu.

Foto: Kalvis Zaļaiskalns

TOP Komentāri

avatar