SKANi izdod jauno albumu “Diāna Zandberga. Latviešu klavierainavas”

Šodien nacionālā ierakstu kompānija SKANi izdod jauno albumu “Diāna Zandberga. Latviešu klavierainavas”. Albumā, ko ieskaņojusi pianiste, mākslas zinātņu doktore un latviešu klaviermūzikas pētniece Diāna Zandberga, iekļauta 13 latviešu komponistu klaviermūzika, turklāt lielākā daļa skaņdarbu ir ierakstīti pirmo reizi. Ieskaņojums tapis skaņu režisoru Jāzepa Kulberga un Jāņa Zandberga vadībā no 2011. līdz 2021. gadam. Līdzās citiem SKANi albumiem, no šodienas šis ir pieejams digitālā veidā lielākajās mūzikas straumēšanas platformās un CD formātā 80 pasaules valstīs.

“Mūziķim ir svarīgi apzināties savas saknes un popularizēt Dzimtenes skaņražu veikumu, tāpēc priecājos par iespēju atklāt vērtīgus, līdz šim vēl neieskaņotus klavierdarbu manuskriptus, kā arī sadarbībā ar mūsdienu komponistiem bagātināt latviešu klaviermūzikas ierakstu klāstu”, uzsver Diāna Zandberga, kas koncertējot Eiropas valstīs un ASV, pirmatskaņojusi vairākus desmitus dažādu komponistu klavierdarbu un ieskaņojusi astoņus soloalbumus. Mākslas zinātņu doktore un latviešu klaviermūzikas pētniece Diāna Zandberga ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Profesionālās doktora studiju programmas direktore un Klavieru katedras mācībspēks.

Rītdien, 12. martā, plkst. 20.00 pēc Latvijas laika tiešsaistē notiks arī Diānas Zandbergas albuma “Latviešu klavierainavas” prezentācijas koncerts “Un atkal rīts…”, ko rīko Latviešu kultūras biedrība TILTS sadarbībā ar Siguldas mākslu skolu “Baltais Flīģelis” un SKANi. Pēc koncerta sarunu ar Diānu Zandbergu un komponistiem vadīs Latvijas Mūzikas informācijas centra un Nacionālās ierakstu kompānijas SKANi vadītājs, klarnetists Egīls Šēfers.

Prezentācijas koncertā skanēs krāšņa un stilistiski daudzveidīga latviešu komponistu mūzika – no apskaidroti gaišām Imanta Zemzara, Pētera Vaska un Selgas Mences miniatūrām līdz dramatiskajam Ērika Ešenvalda “Sasalušajam horizontam” un saviļņotajai Daces Aperānes “Dievietes dziesmai”. Pārsteidzošu kontrastu programmā radīs Andra Vecumnieka humoristiskā un spoži virtuozā parafrāze “Quasi Karmena”, kā arī Mārītes Dombrovskas “Impresijas klavierēm un elektronikai”, kurā pianiste Diāna Zandberga izpildīs horeogrāfes Guntas Liepiņas radītu dejas epizodi.

Albums ir digitāli klausāms Spotify: https://spoti.fi/3KyTVoR 

Un citās lielākajās straumēšanas platformās.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar