Skaidras naudas izmaksa veikalos pieaugusi par 30 %

Skaidras naudas izmaksa pieejama ne tikai bankomātā, bet arī maksājot ar karti veikalos, kuri aktivizējuši pakalpojumu “naudas izmaksa”. Statistika rāda, ka kopš marta aptuveni par 30 % palielinājies pieprasījums pēc skaidras naudas izmaksas veikalos. Latvijā jau 236 tirdzniecības vietas piedāvā iespēju izmaksāt skaidru naudu, veicot pirkumu.

Naudas izmaksu var piedāvāt tirgotāji, kas uzstādījuši Citadeles vai Luminor POS maksājumu termināli. Ar Citadeles un Luminor maksājumu kartēm skaidru naudu var izņemt visās tirdzniecības vietās, kas apzīmētas ar zīmi “Naudas izmaksa”. Visas tirdzniecības vietas var redzēt interneta adresē naudasizmaksa.lv/, un pakalpojumu nodrošina maksājumu autorizācijas centrs “Worldline Latvia”. 

“Worldline” vadītāja Baltijā un Skandināvijā  Zanda Brīvule-Jansone: “Kaut arī arvien biežāk ikdienā izmantojam tikai norēķinus ar maksājumu karti, nereti ir situācijas, kad nepieciešama tieši skaidra nauda. Ņemot vērā, ka tirdzniecības vietas ir jebkurā gadījumā biežāk sastopamas nekā naudas izmaksas bankomāti, pakalpojums “naudas izmaksa” ir pievienotā vērtība, ko tirgotājs var nodrošināt saviem klientiem.” 

“Sadarbībā ar Wordline Latvia tirgotājiem piedāvājam četrus dažādus POS termināļu veidus un pozitīvi, ka papildu visām mūsdienīgajām funkcijām, varam saviem klientiem piedāvāt arī skaidras naudas izmaksu. Kaut arī Citadeles bankomātu tīklā ir 143 bankomāti, kurus izvietojam, ņemot vērā mūsu karšu klientu ģeogrāfiju, naudas izņemšana veikalā vai kioskā ir noderīgs pakalpojums brīdī, kad rodas tūlītēja nepieciešamība,” stāsta Andris Lazdiņš, Citadeles karšu un norēķinu operāciju daļas vadītājs. Tāpat Lazdiņš atgādina, ka X smart klientiem Latvijā un arī visā pasaulē ir iespēja mēnesī bez komisijas maksas izņemt naudu līdz piecām reizēm vai 800 EUR jebkurā bankomātā.

 

TOP Komentāri

avatar