Siguldā atklāta krāšņa Daiņa Gudovska akvareļu izstāde “Nabassaite”

26. maijā Siguldas Jaunās pils salonā tika atklāta stikla mākslinieka un akvarelista Daiņa Gudovska izstāde “Nabassaite”. Izstādes atklāšanā mākslinieku sveikt ieradās daudzas radošas personības – kolēģi, skolnieki, laika biedri mākslā un radošajā telpā. Izstādē eksponētos darbus iedvesmojusi Gauja, bet Siguldas daba un vide ir tikai impulsu radītājs. Tās nav Gaujas senielejas ainavas, bet gan abstrakti pārdomu brīži, māksliniekam esot saiknē ar savu līdzgaitnieci – upi Gauju.

Par izstādes konceptu mākslinieks raksta: “Gauja – mana nabassaite. Metafora, kuras pavadā un sazobē es izdzīvoju savu fiziskās un mentālās, emocionālās sajūtas satvaru. Šī ainava – fenomens, kas cilvēku un dzīvo būtni, kā tādu, būtiski skar. Un tomēr, tā, šķiet, nepakļaujas nekādām definīcijām, vienīgi filosofiskā apsvērumā tā varētu atklāt savu patiesību. Definēt ainavu – Gaujas ainavu – tad jāsāk ar šī jēdziena saikni ar vidi un pasaules eksponēšanu. Gaujas vides inspirētas vizuālas ainavas – mani subjektīvo emociju pārnesumi, ne tiešas, reproducētas diagrammas un naratīvi.”

Dainis Gudovskis ir zināmākais Latvijas stikla mākslinieks gan Latvijā, gan pasaulē. Mākslinieks ir dzimis Siguldā. Kopš 1988. gada ir Latvijas mākslinieku savienības biedrs. Kopš 1980. gada piedalās starptautiskās izstādes, plenēros un simpozijos visā pasaulē. Līdzās unikāliem autordarbiem stiklā Dainis Gudovskis praktizē gleznošanu akvareļtehnikā un jau ilgāku laiku piedaloties un gūstot atzinību ar saviem akvareļdarbiem izstādēs un konkursos Latvijā un ārvalstīs.

Izstāde apskatāma katru dienu no 26. maija līdz 26. jūnijam. Siguldas Jaunās pils salons ir platforma māksliniekiem, kur iespējams apskatīt tieši Siguldas un ar Siguldas novadu saistītos māksliniekus.

Foto: Ginta Zīverte

TOP Komentāri

avatar