Sieviešu dienas gaidās par 64% aug pieprasījums pēc zefīriem

Jau rīt, 8. martā, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju svinēs Sieviešu dienu, un aptuveni 66% no svinētājiem svētkiem plāno tērēt līdz 20 eiro, liecina „Maxima Latvija” veiktā aptauja.

Savukārt 26% respondentu svētkiem atvēlēs 21-40 eiro, 4% aptaujāto tērēs 41-60 eiro, bet gandrīz 4% svētkiem iecerējuši tērēt vairāk nekā 61 eiro.

Visbiežāk cilvēki norādīja, ka, viņuprāt, sievietes Latvijā labprātāk Sieviešu dienā saņem ziedus (74%). Populārāko atbilžu vidū ir arī tādi varianti kā SPA apmeklējums (21%), smaržas (19%), kā arī  tas, ka vīrieši izdara visus mājas darbus, atļaujot mīļotajām sievietēm atpūsties (21%).

Vairāk nekā puse jeb 57% respondentu uzskata, ka sievietes svētkos vislabprātāk saņemtu tulpes, 13% cilvēku domā, ka dāmām iecienītākas ir rozes. Citi min arī tādus ziedus kā frēzijas (6%), narcises un hiacintes (5%), kā arī gerberas, orhidejas un lilijas.

„Šogad 8. marts ir darba diena, tāpēc paredzam, ka iedzīvotāji steigs iegādāt ziedus, gan Sieviešu dienas rītā, gan arī iepriekšējās dienas vakarā, lai mīļotās sievietes, draudzenes un darba kolēģes pārsteigtu jau no paša rīta. Izvēloties ziedus, iedzīvotāji dod priekšroku grieztiem ziediem, kam šajās dienās, salīdzinājumā ar aizvadīto mēnesi, pieprasījums pieaudzis par 27%. No grieztajiem ziediem populārākie ir gerberas, tulpes un rozes,” stāsta „Maxima Latvija” korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

18% aptaujāto iedzīvotāju minēja, ka Sieviešu dienu atzīmē darba vietās, 44% respondentu minēja, ka vīrieši savas mīļotās sievietes sveic mājās, bet 25% plāno svētku maltīti mājās. Vēl 2% iedzīvotāju iecerējuši doties svētku maltītē ārpus mājas, 2% – uz koncertu vai kino, bet vēl 6% minēja citu variantu, kā piemēram, dzimšanas dienas ballīti, svētkus ģimenes lokā vai svētku pavadīšanu ar draudzenēm u.c.

Gardumi, kas vislabprātāk tiek baudīti Sieviešu dienā, pēc aptaujas dalībnieku domām ir torte vai kūka (47%) augļi (13%) un suši (20%). Tāpat tika minētas arī kūciņas, saldējums, zefīri un pavasarīgi salāti. Savukārt kā svētku dzērienu respondenti visbiežāk minēja dzirkstošo vīnu vai šampanieti (48%) un vīnu (19%), kā arī 20% no respondentiem šajos svētkos priekšroku dod bezalkoholiskiem dzērieniem.

„Jau kopš marta sākuma par 64% pieaudzis pieprasījums pēc dažādu veidu zefīriem, kā arī par 90% pieauguši dažādu konfekšu kārbu pārdošanas apjomi, salīdzinājumā ar aizvadīto mēnesi.  Klientu iecienītākie zīmola „Laima” zefīri, savukārt iecienītākās konfekšu kastes ir „Rafaello” un „Schogetten” zīmola tumšā šokolāde,” par iedzīvotāju iepirkšanās paradumiem, gatavojoties svētkiem, stāsta J. Beseris.

Aptauja par svētku svinēšanas paradumiem bija izvietota „Maxima Latvija” mājas lapā laika posmā no 23.februāra līdz 6.martam, un tajā piedalījās aptuveni 870 respondenti.

TOP Komentāri

avatar