SIA “Rīgas Centrāltirgus” turpmāk pati organizēs Nakts tirgus darbību

Ņemot vērā, ka 31.12.2022. beidzas 2016. gadā noslēgtais zemes nomas līgums ar SIA “NAKTS TIRGUS”, kas līdz šim brīdim organizēja tirdzniecību Rīgas Centrāltirgus Nakts tirgus teritorijā, kā arī izvērtējot Nakts tirgus darbību un veicot pārrunas ar zemnieku, lauksaimnieku un mājražotāju pārstāvošajām organizācijām, SIA “Rīgas Centrāltirgus” valde ir pieņēmusi lēmumu no 2023. gada 1. janvāra pārņemt Nakts tirgus darbības organizēšanu.

“Nakts tirgum ir jāsaglabā sava sākotnējā būtība – vietējiem zemniekiem, lauksaimniekiem un mājražotājiem, kuri nevar tirgoties dienas tirgū, piedāvāt iespēju tirgoties vakaros, bet Nakts tirgus apmeklētājiem iespēju izdevīgi iegādāties kvalitatīvu vietējo produkciju. Šobrīd, apzinot dažādus viedokļus, saprotam, ka Nakts tirgus ir kļuvis vairāk par peļņas avotu, ne vietu, kur satiekas vietējie ražotāji un pircēji”, pauž SIA “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētāja Agra Languša. 

“Šodienas apstākļos ļoti svarīgi ir kooperēties starp pašvaldību un zemniekiem, lai lauksaimnieku ģimenes saimniecības produkcija nokļūtu tuvāk pilsētnieku galdam. Nakts tirgum ir arī liela sociāla nozīme, kas, ja to vairāk labiekārtotu, var kļūt par pilsētas viesu apmeklējuma vietu”, saka Latvijas Lauksaimnieku kooperatīvu asociācijas ģenerāldirektors Rolands Feldmanis.

2022. gada augustā tika organizēta SIA “Rīgas Centrāltirgus” pārstāvju un zemnieku, lauksaimnieku un mājražotāju pārstāvošo organizāciju tikšanās, kuras laikā tika diskutēts par Nakts tirgus līdzšinējo darbības modeli, nomas maksas apmēru un citiem būtiskiem ar Nakts tirgu saistītajiem jautājumiem. 

Mārtiņš Trons, biedrības “Zemnieku saeima” valdes loceklis: “Vietējo lauksaimnieku saražotās produkcijas pieejamība ir jāveicina ne tikai Rīgas skolās, bērnudārzos un veikalu ķēdēs, bet ir jādod iespēja katram rīdziniekam vietējos produktus iegādāties pa tiešo no ražotāja arī Nakts tirgū. Nakts tirgus ir jāveido kā patīkama vieta Rīgā, kur satiktos Latvijas lauku labumi ar rīdzinieku garšas kārpiņām. Uzskatām, ka, lai sakārtotu Nakts tirgu, SIA “Rīgas Centrāltirgus” valde ir pieņēmusi pareizu lēmumu nepagarināt nomas līgumu un pārņemt Nakts tirgus darbības organizēšanu”.

“Ieklausoties saistīto nozaru pārstāvošo organizāciju viedokļos, skaidri iezīmējās, ka Nakts tirgus darbībā ir nepieciešami jauni risinājumi pievilcīgākas vides radīšanai, sākot ar skaidru nostāju tirdzniecības vietu nomas maksas apmēra noteikšanā un iekasēšanā, kas turpmāk tiks iekasēta tikai bezskaidras naudas pārskaitījumu veidā, beidzot ar infrastruktūras uzlabojumiem un pārdomātu tirgotāju izvietojumu, kas ļautu Nakts tirgus apmeklētājiem noteikt, kur ir vietējās produkcijas tirgotājs un kur tiek tirgota ievestā produkcija. Esam pārliecināti, ka sadarbībā ar nozaru organizācijām mums izdosies izveidot Nakts tirgu par unikālu vietu, kur iegriezties gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem”, piebilst A.Languša.

TOP Komentāri

avatar