SC būtu jāaicina 9.maijā neizmantot Georga lentītes

Jau šobrīd likums stingri reglamentē totalitāro režīmu simbolikas izmantošanu, tomēr ne mazāk svarīgi būtu novērst agresīvas kaimiņvalsts simbolikas izmantošanu. Simboliku, kuru, īstenojot Kremļa gribu, izmanto prokrieviskie separātisti Krimā un Austrumukrainā.

Lai gan Otrā pasaules kara beigas un kara upurus Latvija piemin 8.maijā, tomēr apzinos, ka PSRS laikos iedibināto, nepieņemamo 9.maija tradīciju neizdosies likvidēt viena gada laikā, bet tās saturs būtu maināms jau šogad.

Ir tikai apsveicami, ka Saskaņas Centrs ir pieņēmis lēmumu nedalīt Georga lentītes 9.maija pasākumos, bet Saskaņas Centram būtu jāaicina 9.maija pasākuma dalībniekus neizmantot nedz agresorvalsts – Krievijas simboliku, nedz Georga lentītes, kuras simbolizē Krievijas imperiālismu. Ja cilvēki ar tām apmeklēs pasākumus, tad pasākuma organizatoriem būtu jāaicina tās noņemt.

Ukraina, Baltkrievija un Kazahstāna ir paudusi apņēmību šī gada 9.maija pasākumos neizmantot Krievijas imperiālisma simboliku, bet aizstāt to ar nacionālo simboliku. Būtu apkaunojoši, ka galvaspilsētas mērs ar savu bezdarbību veicinātu, ka Rīgas ielas būtu piepildītas ar agresorvalsts simboliku.

 

Informāciju sagatavoja Jānis Dombrava, Saeimas deputāts.

Foto: tb.lv

TOP Komentāri

avatar