Sarunu festivāls LAMPA iesildās Ziepniekkalnā

Līdz ceturtajam Sarunu festivālam LAMPA atlicis nepilns mēnesis, bet jau sestdien, 26. maijā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā Ziepniekkalnā noris festivāla iesildošais pasākums. Ziepniekkalna iedzīvotāji un mikrorajona viesi festivālam ierasti draudzīgā atmosfērā bauda sarunas un aizraujošas aktivitātes gan maziem, gan lieliem.

“Pagājušā gada maijā viesojāmies Purvciemā, šogad esam Daugavas kreisajā krastā, jo saruna ir pirmais solis, lai sāktu kaut ko darīt kopā ar citiem. Dzīve nav balta vai melna, tā ir koša, krāsaina un sarežģīta un tikai, kopā domājot, runājot un dzirdot dažādus viedokļus, varam meklēt risinājumus un rast vidusceļu,” stāsta Sarunu festivāla LAMPA direktore Ieva Morica.

Dienu ģimeniskās noskaņās iesāka programmas Iespējamā misija absolventi, kuri dalījās savos stāstos un pieredzē, kā skolotāji redz vecāku iesaisti mācību procesā un kā iedvesmot bērnus ne tikai mācīties mūža garumā, bet darīt to ar prieku.

Pašā dienas vidū norisinās karsta diskusija par krievvalodīgo kopienas aktīvismu Русское вещание LTV7 vadībā. Savukārt aizraujošu diskusiju par dzīves kvalitāti Ziepniekkalnā un citos mikrorajonos vada pilsētplānotājs Jānis Ķīnasts. Vakarā Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS īpaši spoži izgaismo festivāla šī gada vērtību – uzticēšanos – ar sarunu par to, kas ir uzticēšanās, kāpēc tā ir svarīga un ko varam darīt, lai to uzturētu un atjaunotu.

Visas dienas garumā plaši apmeklēta tiek Mantu labotava, kurā var gan salabot citkārt izmetamu lietu, gan podiņā iesēt pašam savu simbolisko “uzticēšanās dīgstu”, lai turpinātu to lolot mājās un vairotu savstarpēju uzticēšanos. Bērnus iepriecina ziepju burbuļi, aizraujošākās Brain Games galda spēles, raķešu darbnīca, eksperimentu šovs un Atom Art sagatavotās multfilmas. Savukārt dienas noslēgumā dalībniekus izklaidē komiķa Rūdolfa Kugrēna jaunākā stāvizrāde Prieks.

Sarunu festivāls LAMPA ir vide un impulss nemitīgai sevis pilnveidošanai mūžīgi mainīgajā pasaulē. Festivāla saturs neatstāj vienaldzīgu – tās ir divas dzīvesprieka pilnas dienas, kurās asināt prātu, paplašināt redzesloku un izaicināt savus priekšstatus. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt. Visiem, kas vēlas uzzināt un sarunāties par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem. Šogad LAMPA Cēsu pils parkā iedegsies 29. – 30. jūnijā. Plašāk par festivālu: www.festivalslampa.lv .

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar